Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mengel - напреднал
Здравейте, Имам монтиран такъв панел от 3 години. През времето абелязах, че има леко капане отнялъде на пропилен гликола и коменсирах падането на налягането с вода, докато изчаквах да дойде човека, който го ее монтирал да го оправи. Само че това так и не се случи и тази зима явно е замръзнал и се е спукал. Въпросът ми е дали може да се отремонтира и как...

Благодаря предварително!
Тази грешка, да допълвам с вода, я направих преди петнайсеттина години с едно Теси.
Въпреки, че източих преди първите студове, явно не всичко е изтекло и се спука.
Разглобих, запоих и така отлежава все още.
На новата инсталация също имам лек "кап", но допълвам два пъти годишно през помпената група разреден пропилен гликол. Никаква вода!!!

Ами, сваляне и разглобяване, ако е на наклонен покрив.
Дано не е 200 висмана, че разглобяването ще е с рязане!
brassSob - специалист
Дали е VIESSMANN 100 или 200 все тая. Трябва да се среже отзад. Най-вероятно се е спукал на няколко места на меандъра. Той пък е от малък диаметър мед и ще е играчка, но мисля, че е възможно.
Офф, надявах се 100 да са разглобяеми!
brassSob - специалист
вт юни 13, 2023 12:42 pmТрифон П.Трифонов написа:
Офф, надявах се 100 да са разглобяеми!
Той е същия. По-дълбок с повече изолация.
Конструктивно са различни. Корпуса е различен, както и изолацията.
На 200 е полиуретанова пяна, а на 100 е вата- не помня каква.
200 е по лек, поради тези особености. Когато избирах, впечатление ми направи обяснението за корпуса на 200. Нещо подобно беше, като тип "корито", поради което съдя че не може просто да се разглоби.
Всъщност, понеже годините минават , спомените избледняват....

viewtopic.php?t=63595&start=10#p1015441

Безшевна при 200. Затова съм си мислел, че при 100 би бил по лек евентуален ремонт.
Andri01 - майстор
Ето за това умните хора са измислили DB системата!! Но все пак "...всеки знае себе си" - казал ходжата"!! :partyman:
Да вземеш да оставиш нас простите да си изстрадаме урока, след като не можеш да ни научиш!
Andri01 - майстор
Виж за това си прав! Въпрос на четене,акъл и ръчички. Но "... всеки знае себе си" - казал ходжата!!
Имал бол пари- дал, речѝ и не обръщай внимание на мързела ми!
Въпрос на решение кога да загубя час и да забравя. Частите седят на помпената група от две години.
Простото си остава просто, макар надеждно.
Не са ми интересни подобни неща.

Може и да намираш някаква връзка с проблема на човека, като посочваш ДБ, но на мен ми убягва.

Тема "Ремонт на Viessmann соларен панел FM100" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: