Здравейте, дали може да се възползвам за малко помощ от по компетентните от мен относно инсталация за кухня. Преди 6-7 години когато вкарах терасата в стаята и където беше предвидено за кухня малко без да помисля пуснах едни кабели всички по 2.5кв където ще има уреди и контакти но не сметнах че може би за някой уреди няма да са достатъчни тез 2.5кв кабел. И дори там където щях да ги свързвам всички тези кабели на едно място през един автоматичен прекъсвач от 25А 4кв. кабел който съм закарал до всичките кабели за самото кухненско. Та сега колкото и да не искам може би ще се наложи да направя някакви било то и минимални промени. Имам външно табло което след електромерът инсталирано на самата къща и тече трифазен ток да взема от едната фаза един кабел CBT (двужилна е инсталацията на цялата къща) 2x 6кв или 8кв. не мога да реша колко ще е най добре, и външно да го кача до вторият етаж където ще е самата кухня и да си монтирам едно ново табло което ще е само за кухнята и ще включа всички кабели който съм извел на едно място в него с предпазители. Уредите ще са следните и както мисля да ги наредя
Фурна 1-ви кръг дават я по документи 3600W предпазител 25А
Плот индукционен - 2-ри кръг (макс. натоварване на захранващ кабел (kW): 7400 TPU00037) специално за него обмислям да прекарам по някакъв начин макар че ще се наложи да изкъртя ама този кабел който съм оставил 2.5кв едва ли ще свърши работа, през 25А предпазител
Абсoрбатор 3-ти кръг - 280W - 25А
На две места двойни контакти 4-ти кръг за ползване на кафемашина, тостер, миксер, кухненски робот и такива по дребни неща предпазител 25А
пералня - 5ти кръг 25А предпазител
Така ли да ги оставя кабелите който съм пуснал по 2,5кв и да пусна единствено един 4кв до индукционния котлон или? От това външно табло от което ще дръпна един кабел който да отведа до горе колко квадрата ще е най добре 6 или 8кв, разстоянието е около 6-7метра от външното табло до там където искам да го пусна и захраня кухненското
Ще пусна една снимка и на индукционният котлон от сайта където са показани ватове, но може би тези 7400W са като е включено всичко на макс,а той като цяло и толкова ще се готви на него, но искам да е направено както трябва защото утрешният ден ако заживея там може да се наложи и честото му ползване.
Благодаря предварително за отделеното време , и дано съм описал всичко правилно
Screenshot 2023-08-11 214048.png (37.69 KиБ) Видяна 1321 пъти
Фурна 1-ви кръг дават я по документи 3600W предпазител 25А
Плот индукционен - 2-ри кръг (макс. натоварване на захранващ кабел (kW): 7400 TPU00037) специално за него обмислям да прекарам по някакъв начин макар че ще се наложи да изкъртя ама този кабел който съм оставил 2.5кв едва ли ще свърши работа, през 25А предпазител
Абсoрбатор 3-ти кръг - 280W - 25А
На две места двойни контакти 4-ти кръг за ползване на кафемашина, тостер, миксер, кухненски робот и такива по дребни неща предпазител 25А
пералня - 5ти кръг 25А предпазител
Така ли да ги оставя кабелите който съм пуснал по 2,5кв и да пусна единствено един 4кв до индукционния котлон или? От това външно табло от което ще дръпна един кабел който да отведа до горе колко квадрата ще е най добре 6 или 8кв, разстоянието е около 6-7метра от външното табло до там където искам да го пусна и захраня кухненското

Ще пусна една снимка и на индукционният котлон от сайта където са показани ватове, но може би тези 7400W са като е включено всичко на макс,а той като цяло и толкова ще се готви на него, но искам да е направено както трябва защото утрешният ден ако заживея там може да се наложи и честото му ползване.
Благодаря предварително за отделеното време , и дано съм описал всичко правилно
Прикачен файл:
Screenshot 2023-08-11 214048.png (37.69 KиБ) Видяна 1321 пъти