Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gogyto - специалист
Добре е цената, аз си мисля за нещо друго тъй като вече си имам юнга, да вържа тоя водосъдържател към един радиатор и да топля и другата стая на вилата, вместо камина с водна риза.Естествено с компенсационно казанче да не стане беля. :lol:
nilro - специалист
fbr,знам,че тенджерата няма да е под налягане,но ми е необходим херметически капак,защото ще е по-ниско от смесителя,а пък може да се получи и дебита на входящата вода да е повече от изходящата и за да не прелее.Как да направя връзките към тенджерата?
fbr - майстор
nilro написа:
fbr,знам,че тенджерата няма да е под налягане,но ми е необходим херметически капак,
По принцип капаците на тенджерите под налягане са херметични в затворен режим
nilro написа:
защото ще е по-ниско от смесителя,а пък може да се получи и дебита на входящата вода да е повече от изходящата
Смесителите на Юнгите си имат ограничител на дебита, така че това няма как да стане
nilro написа:
и за да не прелее.Как да направя връзките към тенджерата.
Е това вече аз не съм го правил, че да дам готов отговор. може би някакви нипели на 3/8 да се сложат със съответните уплътнения
[mod.edit] премахната реклама
Последна промяна от Virtex на пон авг 14, 2023 11:42 pm, променено общо 1 път.
Причина: премахната реклама
MamaMy - майстор
Като си толкова печен търговец, искам 500бр. червени :razz:
hidrazin - майстор
пет авг 11, 2023 8:44 pmvekudin написа:
Вижте ...
Там няма какво да се гледа. Класически боклуци.
:partyman:
torbalan - Дървен философ
Преди около 40 - 50 години баба ми държеше един голям чайник на печката и винаги имаше гореща вода...
И да - не се ползваше за къпане. Къпеха ме в едно корито насред стаята с вода, която топлеха в голяма тенджера. :)

Тема "Как да имаме топла вода с печка на дърва?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: