• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 22
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Днес ми пристигнаха панелите на Висман 15 броя , консултирах се с майстори от фирмата доставчик - наистина имаше тънкости - малко съжалявам че не ги получих от форума , но може никой да не е монтирал такива.
filmatoplo - майстор
в БГ ТЕРМ открих нужната информация за панелите Висман.
gorgidanchev - специалист
Панела вече е готов.Само медта де.Остана рамката и другите подробности.
filmatoplo - майстор
Браво,ти си добре -пък ние си ги купуваме .
Стига с подиграфките filmatoplo .Аз си мисля че направи сам е точно квото пиша :? И каквото правя :?
Ето

Прикачен файл

ПАНЕЛ.jpg
Ето
ПАНЕЛ.jpg (48.2 KиБ) Видяна 3555 пъти
Duke_BG - специалист
супер е сега остава да му лепнеш една медна ламарина 0,55 мм да му удариш една черна боя да му направиш една рамка от алуминиев профил за дограма, един джам и си в джаза :)
filmatoplo - майстор
Това беше комплимент :) всмисъл че си можеш сам :banned: проверяваш здравината на тръбите.
filmatoplo - майстор
Сега вземи една дъска или греда , на нея закови две летвички една до друга с процеп колкото да влезе отгоре една тръба + 1 мм луфт . Летвичките да бъдат с малка височина - да стигат до средата на радиоса на тръбата . Режеш лист от медната ламарина с нужната ширина и дължина - поставяш я точно над улея който е образуван от летвичките и притискаш тръбата да впие ламарината в процепа - после огъни наляво и надясно . Нали се сещаш матрица .
Duke_BG - специалист
май е по-добре да замени тръбата с нещо по-яко със същия диаметър - поне за направата на ламелите
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 22

Тема "Въпрос за слънчев колектор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: