Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
kozl - майстор
чет яну 25, 2024 9:22 amn_a написа:
Фактура се издава на конкретно "лице". Не виждам как да се иотрази във фактура "част". да не би да е там проблемът?
Не ти схващам въпроса.
Както писах само мога да предполагам защо фактурата е съставена така.
Ако я бяха съставили като хилядите тяхни ф-ри, с които разполагам щеще да има допълнителен ред с добавена вода като дял от отчета по общия водомер и нямаше да има сума в реда "старо салдо".
Тогава видно от фактурата щеше да е, че стойността на добавената вода по общ водомер е 150% от отчетената по индивидуални водомери.

Реално погледнато само от моя гледна точка каква ми е цената на водата за кубик?
Е ли е крайната сума разделена на изразходваното по индивидуални водомери?
И ако е така за кви цени, за кви потребителски кощници иде реч :?
Лъжа и измама.
stefanjor - специалист
чет яну 25, 2024 7:36 amkozl написа:
И понеже съм у-тел ЕС и в сградата на малкия син. Там още строителя заложи водомери на Техем с опция дистанционен отчет. Аз от името на ЕС сключих договор с Техем за дистанционен отчет и изпращане на данните във ВиК-то.
И след няколко месеца гледам във фактурите се появили +10% вода по общ водомер. Е да ама по отчетите от Техем няма разлика спрямо общия водомер и сумата на индивидуалните. А като поисках справка от ВиК-то и вместо такава се получиха кредитни известия по издадените ф-ри. С което ВиК-то си призна грешката или може би измамата :roll:
Може би там е разковничето.
Когато въведат задължително дистанционно отчитане на топла и студена вода тогава ще лъснат кирливите ризи на ВиК дружествата.
Те за това и не дват зор това да се случи по- скоро...
Последна промяна от stefanjor на чет яну 25, 2024 10:28 am, променено общо 1 път.
Andri01 - майстор
И така не става. От 5-6 месеца съм с такъв водомер. Казаха ми аз да не давам данни вече. Отчитат го дистанционно ,но през месец-два. И така плащам на куп . Абе,някой да се е оправял с цигани?
chapara - майстор
И аз въведох системата в нашата сграда, като домоуправител, но когато подписвах договора записахме ежемесечно отчитане. Това е с Директ.
kozl - майстор
чет яну 25, 2024 10:43 amchapara написа:
И аз въведох системата в нашата сграда, като домоуправител, но когато подписвах договора записахме ежемесечно отчитане. Това е с Директ.
Какво е значението дали едномесечно или тримесечно?
Два месеца пускат фактури на база, после на третия месец приспадат стойността на базовите.
Ако значението е свързано с лихви и с това, че трудно връщат пари - да така е.
Иначе за еднократен отчет на водомер от Техем по последния договор плащаме 1,35 лв.
Ако е ежемесечен 1,35*12=16,2 лв. за водомер за година.
За тримесечен 1,35*4=5,40 лв за водомер на година.
Мин.срок на договора е 1 година и се предплаща предварително.
Ако отчетът е от Софийска вода е през 3 месеца и не се плаща.
ВиК-то отчита без допълнителни начисления, но отчитането е гола вода. Който липсва от жилищетопо време на отчета - по бележки, по вайбър, по телефон, през сайта на ВиК-то. Кой водемр, отчетен, кой не :rolleyes:
Какъв е стимула на ВиК-то да отчита всичко точно, като може да си начисли парите по общ водомер :?
Последна промяна от kozl на чет яну 25, 2024 1:56 pm, променено общо 1 път.
chapara - майстор
чет яну 25, 2024 12:26 pmkozl написа:

Какво е значението дали едномесечно или тримесечно?
Два месеца пускат фактури на база, после на третия месец приспадат стойността на базовите.
Ако значението е свързано с лихви и с това, че трудно връщат пари - да така е.
Иначе за еднократен отчет на водомер от Техем по последния договор плащаме 1,35 лв.
Ако е ежемесечен 1,35*12=16,2 лв. за водомер за година.
За тримесечен 1,35*4=5,40 лв за водомер на година.
Мин.срок на договора е 1 година и се предплаща предварително.
Ако отчетът е от Софийска вода е през 3 месеца и не се плаща.
ВиК-то отчита без допълнителни начисления, но отчитането е гола вода. Който липсва от жилищетопо време на отчета - по бележки, по вайбър, по телефон, през сайта на ВиК-то. Кой водемр, отчетен, кой не :rolleyes:
Какъв е стимула на ВиК-то да отчита всичко точно, като може да си начисли парите по общ вдомер :?
Еднакви сметки нямам, нито за вода, нито за отопление!

Тема "Въпрос - жокер от форума по ВиК случай." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: