Нека намерим най-тънките цени.
Lutchezar - майстор
Умните батерии и умните инструменти явно са следващ етап в развитието. Можеш да управляващ режими, обороти, имаш следене на температури и какво ли още не. Има специален процесор във всеки безчетков инструмент, затова се налага и те да си обновяват фирмуера. Естествено освен грешките има и брак, та става още по-сложно да се определи и кой проблем от какво е.
Умните батерии имат препоръка как да се настроят за работа с различни "неумни" инструменти.
Та не само батерията трябва да отвориш, а и инструмента, а неговият процесор е залят на платката, на практика повечето ремонти опират в нова платка от АлиЕкспрес.
cholev - майстор
ср май 29, 2024 9:46 amkozl написа:
..
Какви са тези "перформанце" батерии
Lutchezar - майстор
И това зарядно е на 70лв в момента в Кауфланд, което е ужасно добра цена.
oberst - специалист
ср май 29, 2024 9:31 amChefo77 написа:
Сега ти разбрах драмата - опитът ти е само с лидлските машини, но заключенията - за всички...
Драма нямам, обаче твоите презумпции продължават. Сравнявам лидълски с лидълски, каквато е и темата тук. Ти ако искаш, сравнявай Милуоки с тях. Няма да те питам, на тия 50 А за колко време стига зарядът на батерията, щото сметката е елементарна. Ама това е сериозна работа - няколко пъти по няколко минути и сменяш батерията. Явно бъркате майсторската работа с професионалната, а понятия като ПВ, режими на работа и т.н. изобщо няма да намесвам.

За тримерите изрично подчертах, че кабелните са мъка, кво остава за акумулаторните.
gogo7777 - майстор
Моето мнение произлиза от моята работа и е, че акумулаторните ъглошлайфчета въобще нямат никакво предимство пред кабелните.....ама НИКАКВО. Те са удобни само където няма електричество и работа за до половин час :drinkers:

Съвсем друго е при гайковертите......там е точно обратното
:)
пишман_майстор - майстор
gogo7777 написа:
акумулаторните ъглошлайфчета въобще нямат никакво предимство пред кабелните.....ама НИКАКВО. Те са удобни само където няма електричество
Че това малко ли е :-D
Шегата настрана ся. И аз съм на това мнение . Кабелните си ги ползвам, а на акумулатор-само там дето за дреболия, да не разпъвам кабелен или ако няма ток.
А желто-зелените - те башка причини имат....
На батерия има един кофти момент, ако попадат стружки към мотора. За кратко време дава фирата. Затова с него, ако мога, режа насреща. Ако не мога, гледам така да позиционирам машина/детайл, че колкото се може по-малко гняс към него.
Нямам ли достатъчно дълъг удължител, дръпвам си генератора.
gogo7777 - майстор
ср май 29, 2024 6:35 pmпишман_майстор написа:
gogo7777 написа:
акумулаторните ъглошлайфчета въобще нямат никакво предимство пред кабелните.....ама НИКАКВО. Те са удобни само където няма електричество
Че това малко ли е :-D .....
Ееееее, дали е малко....що изпускаш края на изречението
....и работа за до половин час
:wink:

Обикновенно режа тръби с 1 или 1,2мм дискове. С акумулаторната машина трябва голям опит за да отрежеш прецизно тръбата. Говоря за монтажни срезове. Малките обороти оказват своето.
При правенено на фаски и шлайфане с абразивни дискове пък въобще нямат силата и яде батерията за минути.
Имам поглед върху доста марки. Моите са Макита.
cholev - майстор
Чак па малки- 8500об/мин на 125мм
Стартирах един проект- външен скрин/пейка: профил 30х30х2 и дъски 2см
За сега съм на металната конструкция.
Повечето стикове са на 45о. Тествах, Сабя с новите твърдосплавни пластини- не си оправдават кинтите, ъглошлайф, лентов трион. Лентовия трион макар и труден за настройка и с кабел дава най добър резултат.
На заварките телоподаващо без газ (последния вариант инвертор) гази перформанце електрожена по лекота на работа и резултат. Ма май почнах с голем ток- 54А на 2мм електрод. Ще сваля на 40-45А да видим резултата. Неколко месеца не съм пипал електрожен все пак.
Всичко това с парксайд за да сме по темата. :)
А смарт зарядното днес взех е много добро- през телефона го настройваш как ти е кеф.
Пише обаче смарт батерии и от старите Б1, Б3. А на кутията- всички батерии Х20. Заредих една А1 от старите нямаше проблем но преди да инсталирам към телефона. След инсталация смарт батерията 4ач- пълен контрол и зареждане до 100%. Със старото зарядно се зарежда до 90%
Ще пробвам с 2ач А1- всичките ми 2ач са тикива през приложението да видя дали може да се контролира процеса.
gogo7777 - майстор
Чолев, говорех за Земните машини. Твоите са без аналог.

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: