• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 36
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
ivanovbg - майстор
Момче, за ден си изкопал 1,60. Значи за още 4 ще стигнеш до върха на сондата. не забравяй само да си слагаш пръстени. Де факто ще си имаш кладенец и тогаз няма да имаш проблем с обезвъздушаването. в него можеш каквато искаш помпа да мушнеш. :-D :-D :-D :-D
hidrazin - майстор
съб авг 17, 2024 9:22 pmGeorgi345 написа:
Да ви кажа пробвах. Както написах изкопах 1.60 докато стигна до тази муфа та нямаше никакъв проблем с муфата както казах съм ги намазал с блажна боя и с кълчища и ме съмнява и то доста да изпуска от там.
Накоре както казах развих всички кранове, муфи, тетки, нипели. И навих наново една тетка в шахтата и реших да сложа под тетката един възвратен клапан над тетката сложих една тръба а за нея завих крана с помпата. Вътре в шахтата за тетката сложих ел. помпата(вида 5). И сега реших да пусна ел. помпата обаче не извади вода. Наложи се да напомпя 4ри пъти с ръчната и пуснах ел. помпата и извади вода!

И сега незнам какво да правя.
А ти какво очакваш? Тъпата Вида 5 не е самозасмукваща.
Нормално е в началото да подкачиш като за първи път. После НЕ ТРЯБВА да подкачваш а системата винаги да е пълна с вода.
И ти май само се гъбаркаш с нас а?
Помпата беше Райдър с дебит над 200 литра, сега стана Вида 5 ... какво още не ни казваш?
В тъпата Вида 5 НИЩО няма да постигнеш, не и това което искаш.

Аааа... И къде са снимките? На всичко дето си сътворил.
Никой не ти е длъжен да гадае какво си сътворил... Снимки, снимки и пак ... снимки.
:partyman:
P.S. Май пак ме обхванаха бесовете и ще се изнасям от тая тема.
В края на краищата има хора дето ще ти оправят сондажа срещу заплащане де.
Аз пиша едно, ти правиш каквото ти хрумне.
Ми копай да го е..ва, копай 8-10-15 метра и дано ти дойде ...
И дано не те затрупа че много си заминаха затиснати с в изкопи от по 2-3 метра.
Georgi345 - специалист
съб авг 17, 2024 9:46 pmhidrazin написа:
съб авг 17, 2024 9:22 pmGeorgi345 написа:
Да ви кажа пробвах. Както написах изкопах 1.60 докато стигна до тази муфа та нямаше никакъв проблем с муфата както казах съм ги намазал с блажна боя и с кълчища и ме съмнява и то доста да изпуска от там.
Накоре както казах развих всички кранове, муфи, тетки, нипели. И навих наново една тетка в шахтата и реших да сложа под тетката един възвратен клапан над тетката сложих една тръба а за нея завих крана с помпата. Вътре в шахтата за тетката сложих ел. помпата(вида 5). И сега реших да пусна ел. помпата обаче не извади вода. Наложи се да напомпя 4ри пъти с ръчната и пуснах ел. помпата и извади вода!

И сега незнам какво да правя.
А ти какво очакваш? Тъпата Вида 5 не е самозасмукваща.
Нормално е в началото да подкачиш като за първи път. После НЕ ТРЯБВА да подкачваш а системата винаги да е пълна с вода.
И ти май само се гъбаркаш с нас а?
Помпата беше Райдър с дебит над 200 литра, сега стана Вида 5 ... какво още не ни казваш?
В тъпата Вида 5 НИЩО няма да постигнеш, не и това което искаш.

Аааа... И къде са снимките? На всичко дето си сътворил.
Никой не ти е длъжен да гадае какво си сътворил... Снимки, снимки и пак ... снимки.
P.S. Май пак ме обхванаха бесовете и ще се изнасям от тая тема.
В края на краищата има хора дето ще ти оправят сондажа срещу заплащане де.
Аз пиша едно, ти правиш каквото ти хрумне.
Ми копай да го е..ва, копай 8-10-15 метра и дано ти дойде ...
И дано не те затрупа че много си заминаха затиснати с в изкопи от по 2-3 метра.
Така не уточних че подкачих вода преди 3часа и тръгна ел. помпата.
И както казах "И сега реших да пусна ел. помпата обаче не извади вода. Наложи се да напомпя 4ри пъти с ръчната и пуснах ел. помпата и извади вода!"

А относно Райдера не съм го сложил понеже прави някакъв проблем а е на 1 година(мога да го снимам като не вярвате).

Сега искате ли да снимам какво съм направил днес.
hidrazin - майстор
съб авг 17, 2024 9:37 pmGeorgi345 написа:
А относно тръбата която да пусна вътре как трябва да се действа?
Трябва ли пак ръчна помпа?
Отдолу какво се прави тръбата?

Супер! Щом ще правиш и тая тотална простотия - оправяй се!
Събота вечер е и нервите ми свършиха.
hidrazin - майстор
съб авг 17, 2024 10:00 pmGeorgi345 написа:
Не бе, направи снимки и си ги дръж за семейния албум.
Или ги пусни в тъпия фейс, пълен със 100%-ови тъпанари.
Georgi345 - специалист
съб авг 17, 2024 10:01 pmhidrazin написа:
съб авг 17, 2024 9:37 pmGeorgi345 написа:
А относно тръбата която да пусна вътре как трябва да се действа?
Трябва ли пак ръчна помпа?
Отдолу какво се прави тръбата?

Супер! Щом ще правиш и тая тотална простотия - оправяй се!
Събота вечер е и нервите ми свършиха.
Като изтърва няма какво да се направи!
Достатъчно се измъчих днес да изкопая 1.6м надолу.
Всичко съм развил и съм премахнал възможно всичко излишно. Какво друго да направя???
Нямам думи...
Последна промяна от Georgi345 на съб авг 17, 2024 10:12 pm, променено общо 1 път.
Georgi345 - специалист
съб авг 17, 2024 10:05 pmhidrazin написа:
съб авг 17, 2024 10:00 pmGeorgi345 написа:
Не бе, направи снимки и си ги дръж за семейния албум.
Или ги пусни в тъпия фейс, пълен със 100%-ови тъпанари.
Не мога да Ви разбера. Единият път реагирате по един начин, другият път по друг...
hidrazin - майстор
съб авг 17, 2024 10:07 pmGeorgi345 написа:
Достатъчно се измъчих днес да изкопая 1.7м надолу.

Нямам думи...
И аз нямам думи. Нямам и пръсти да пиша повече.
Че кой те би по чутурата да да копаеш бре? ЦЪЪЪК
съб авг 17, 2024 10:07 pmGeorgi345 написа:
Като изтърва няма какво да се направи!
Аман от глупости! Като изтърва се намира от къде изтърва а не се заема стойка партер.
Сигурно 10 пъти ти писах за кранове, кранове, кранове...
съб авг 17, 2024 10:08 pmGeorgi345 написа:
Не мога да Ви разбера. Единият път реагирате по един начин, другият път по друг...
И какво има за разбиране? Аз пиша едно като се опитвам да помогна, ти правиш каквото ти хрумне.
На два пъти се отказвах за пиша повече и да ти дам шанс, ама ти си знаеш твоето...
Давай снимките и да се виждат добре всички кранове, тетки, ръчни помпи...
fbr - майстор
За да можеш да ползваш Вида-та в случая, трябва да имаш непрекъснат воден стълб от върха на помпата до водната повърхност в сондата. За да отговориш на това условие, долу в сондата трябва да имаш клапан или смукател (което пак е клапан. но има и мрежест филтър в смукателния му край). Пълниш тръбата, която ше поставиш между смукателя и помпата, през пробката за обезвъздушаване или изхода на помпата, пускаш и това е. И след 5 дни да я пуснеш помпата веднага ще извади вода. Само съобрази помпата да не е по-нависоко от 7 метра до водната повърхност в сондата.
Georgi345 - специалист
съб авг 17, 2024 10:53 pmfbr написа:
За да можеш да ползваш Вида-та в случая, трябва да имаш непрекъснат воден стълб от върха на помпата до водната повърхност в сондата. За да отговориш на това условие, долу в сондата трябва да имаш клапан или смукател (което пак е клапан. но има и мрежест филтър в смукателния му край). Пълниш тръбата, която ше поставиш между смукателя и помпата, през пробката за обезвъздушаване или изхода на помпата, пускаш и това е. И след 5 дни да я пуснеш помпата веднага ще извади вода. Само съобрази помпата да не е по-нависоко от 7 метра до водната повърхност в сондата.
Това е набита тръба и няма как да поставя вече клапан. Така че...
А относно непрекъснатия воден стълб предполагам за всяка помпа е така
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 36

Тема "Помощ за преправяне на сондаж!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: