Момче, за ден си изкопал 1,60. Значи за още 4 ще стигнеш до върха на сондата. не забравяй само да си слагаш пръстени. Де факто ще си имаш кладенец и тогаз няма да имаш проблем с обезвъздушаването. в него можеш каквато искаш помпа да мушнеш.

съб авг 17, 2024 9:22 pmGeorgi345 написа: Да ви кажа пробвах. Както написах изкопах 1.60 докато стигна до тази муфа та нямаше никакъв проблем с муфата както казах съм ги намазал с блажна боя и с кълчища и ме съмнява и то доста да изпуска от там.А ти какво очакваш? Тъпата Вида 5 не е самозасмукваща.
Накоре както казах развих всички кранове, муфи, тетки, нипели. И навих наново една тетка в шахтата и реших да сложа под тетката един възвратен клапан над тетката сложих една тръба а за нея завих крана с помпата. Вътре в шахтата за тетката сложих ел. помпата(вида 5). И сега реших да пусна ел. помпата обаче не извади вода. Наложи се да напомпя 4ри пъти с ръчната и пуснах ел. помпата и извади вода!
И сега незнам какво да правя.
съб авг 17, 2024 9:46 pmhidrazin написа:Така не уточних че подкачих вода преди 3часа и тръгна ел. помпата.съб авг 17, 2024 9:22 pmGeorgi345 написа: Да ви кажа пробвах. Както написах изкопах 1.60 докато стигна до тази муфа та нямаше никакъв проблем с муфата както казах съм ги намазал с блажна боя и с кълчища и ме съмнява и то доста да изпуска от там.А ти какво очакваш? Тъпата Вида 5 не е самозасмукваща.
Накоре както казах развих всички кранове, муфи, тетки, нипели. И навих наново една тетка в шахтата и реших да сложа под тетката един възвратен клапан над тетката сложих една тръба а за нея завих крана с помпата. Вътре в шахтата за тетката сложих ел. помпата(вида 5). И сега реших да пусна ел. помпата обаче не извади вода. Наложи се да напомпя 4ри пъти с ръчната и пуснах ел. помпата и извади вода!
И сега незнам какво да правя.
Нормално е в началото да подкачиш като за първи път. После НЕ ТРЯБВА да подкачваш а системата винаги да е пълна с вода.
И ти май само се гъбаркаш с нас а?
Помпата беше Райдър с дебит над 200 литра, сега стана Вида 5 ... какво още не ни казваш?
В тъпата Вида 5 НИЩО няма да постигнеш, не и това което искаш.
Аааа... И къде са снимките? На всичко дето си сътворил.
Никой не ти е длъжен да гадае какво си сътворил... Снимки, снимки и пак ... снимки.
![]()
P.S. Май пак ме обхванаха бесовете и ще се изнасям от тая тема.
В края на краищата има хора дето ще ти оправят сондажа срещу заплащане де.
Аз пиша едно, ти правиш каквото ти хрумне.
Ми копай да го е..ва, копай 8-10-15 метра и дано ти дойде ...
И дано не те затрупа че много си заминаха затиснати с в изкопи от по 2-3 метра.
съб авг 17, 2024 10:01 pmhidrazin написа:Като изтърва няма какво да се направи!съб авг 17, 2024 9:37 pmGeorgi345 написа: А относно тръбата която да пусна вътре как трябва да се действа?
Трябва ли пак ръчна помпа?
Отдолу какво се прави тръбата?
Супер! Щом ще правиш и тая тотална простотия - оправяй се!
Събота вечер е и нервите ми свършиха.
![]()
съб авг 17, 2024 10:05 pmhidrazin написа:Не мога да Ви разбера. Единият път реагирате по един начин, другият път по друг...съб авг 17, 2024 10:00 pmGeorgi345 написа: Сега искате ли да снимам какво съм направил днес.Не бе, направи снимки и си ги дръж за семейния албум.
Или ги пусни в тъпия фейс, пълен със 100%-ови тъпанари.
![]()
съб авг 17, 2024 10:07 pmGeorgi345 написа: Достатъчно се измъчих днес да изкопая 1.7м надолу.И аз нямам думи. Нямам и пръсти да пиша повече.
Нямам думи...
съб авг 17, 2024 10:07 pmGeorgi345 написа: Като изтърва няма какво да се направи!Аман от глупости! Като изтърва се намира от къде изтърва а не се заема стойка партер.
съб авг 17, 2024 10:08 pmGeorgi345 написа: Не мога да Ви разбера. Единият път реагирате по един начин, другият път по друг...И какво има за разбиране? Аз пиша едно като се опитвам да помогна, ти правиш каквото ти хрумне.
съб авг 17, 2024 10:53 pmfbr написа: За да можеш да ползваш Вида-та в случая, трябва да имаш непрекъснат воден стълб от върха на помпата до водната повърхност в сондата. За да отговориш на това условие, долу в сондата трябва да имаш клапан или смукател (което пак е клапан. но има и мрежест филтър в смукателния му край). Пълниш тръбата, която ше поставиш между смукателя и помпата, през пробката за обезвъздушаване или изхода на помпата, пускаш и това е. И след 5 дни да я пуснеш помпата веднага ще извади вода. Само съобрази помпата да не е по-нависоко от 7 метра до водната повърхност в сондата.Това е набита тръба и няма как да поставя вече клапан. Така че...
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: