Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
batkoce - специалист
Напоследък се навъдиха много "батки", които "замерват тоци", "замасяват", "подвързват уреди" и още много такива неща.
Лошото е, че доверието към такива хора нараства с голяма скорост. Те си вярват, че разбират и успяват да убедят другите в това.

Бойлерите са просто устроени, съдържат само няколко елемента, но въпреки това си имат схема на свързване, която трябва да се спази.
Въпреки простото си устройство, един бойлер може да е много опасен. Доста лесно е в мокро помещение, като банята, да ни порази ток. Освен това има риск от експлозия и от наводнение. Щетите може да са и за хора от съседен имот.

Когато даваме съвет, да се спазват правила и схеми, то не е за да покажем колко много знаем, а за да работят нещата безопасно и правилно.
MamaMy - майстор
Иди го обясни това на онзи гламар дето ми цитира клишето за българските, руските и американските форуми. Този същия дето ми гледа надписа над аватара Майстор и веднага вади проникновеното заключение, че аз съм майстор на бойлери и не искам да си издам тайната на занаята за да не ми вземе работата. Завистника дето все другите са му виновни. А аз дори не правя бойлери, но знам "тайната" и тя е ... тайна :lol:
Никога не е било забранено ученето и четенето на книги. Полагането на изпит и получаването на сертификат за правоспособност е логичния завършек на "тайната". За не явилите се и не издържалите всичко е корупция, а корупция е далаверата в която аз не участвам.
Иначе както във всяка професия има нюанси и тънкости. Защо някой такъв ентусиаст не скочи да "вземе професията" на Стоичков? Че какво трудно има? Само рита една топка и то все от една и съща страна? Сигурно и там има тайна, а тя е талант и много труд. Нищо не идва даром. Ако нещо ви се струва много лесно когато го прави друг, значи пропускате друго нещо важно. Не е лошо да се чете и друго извън интернет. На книгите освен автора и заглавието се чете и съдържанието.
Здравейте, индикатора(ключа) свети непрекъснато, след като загрее водата, терморелето изключва, всичко 6, но ключа продължава да свети, бойлера е нов току що монтиран, с двужилна Ел инсталация е, като отвън има бойлерно табло оттам дефакто се пуска тока за бойлера, но защо постоянно свети ключа
hidrazin - майстор
А аз к'во ти казах?
:partyman:
P.S. И не го използвай преди някой да види какво си надробил.
Всяла година поне един си отива на оня свят точно от бойлер.
ivanovbg - майстор
Що мислиш, че трябва да гасне ключа? Най вероятно лампата в ключа свети, че е включен бойлера, а не дали е включило или изключило терморелето.
Проблема тук е друг, казаха че може да е заради разменени фаза и нула, но след размяната им пак си свети ключа
hidrazin - майстор
Абе Герге, ключът няма как да знае дали е изключил терморегулатора.
Ма к'во ти дреме, и без това гаранцията ти изтече току що.
Дано поне да си го занулил с тая двупроводна инсталация...
Не че е загуба ако утре утрепе теб, ама може да утрепе жената, децата ... или някой друг.
съб яну 18, 2025 9:54 pmGeorgi_77 написа:
...казаха че може да е заради разменени фаза и нула...
Това някой пореден глупак от фейса ли? :evil:
:partyman:
Ето питаш ме дали съм го занулил, и точно тука е разковничето, обади ми се специалист от сервиз за бойлери и каза че няма нужда от зануляване, понеже бойлера е нов и сега новите бойлери стандартно са си занулени така че каза ми само фазата и нулата да свържа и това е, и понеже знам че на старите бойлери винаги гаснеше ключа като изключи терморелето тоест като загрее, а пък сега ключа свети постоянно и затова се притеснявам да не би нещо да не е наред, бойлера е ЕЛДОМ WV08039A ако има значение
ESPACE - майстор
Майко мила, къде било разковничето [-X :sad:
съб яну 18, 2025 10:52 pmESPACE написа:
Майко мила, къде било разковничето [-X :sad:
И някакви мнения относно това

Тема "Индикаторът на бойлера свети непрекъснато" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: