нед яну 19, 2025 10:53 ambrum написа:Не е вврнонед яну 19, 2025 9:36 amLazarGanev написа:. Т.е. дали към отоплителната инсталация имаме 37/35 или 27/25 е без значение за прехвърлената енергия. Това вярно ли е?нед яну 19, 2025 7:46 ambrum написа: Кажи защо не е вярно?нед яну 19, 2025 8:32 amjamezon написа: LazarGanev на мен също ми е интересно,кое е вярно и кое не...Добре де, 15 страници тема навъртяхте тримата с Иванов, пълна е с измислици и полуистини и толкова уверено говорите, че никой четящ дори ме смее да се усъмни в написаното от вас, пък камо ли да се опита да оспорва. Аз ще се изкажа, но нека някой друг преди мен да каже, не вярвам всички да са съгласни с твърденията, които съм цитирал в предния си пост?
Не съм съгласен, че не е вярно. Отдаваната енергия към отоплителната инсталация ще е същата, щото физиката си е физика.
Тънък момент е, че dT трудно ще остане 2 градуса при 35. Но това е извън въпроса.
Та или бягаш от въпроса ми и изкривяваш контекста, или ми е грешна формулата за прехвърлена енергия. Кое от двете?