• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 21
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
prasse - специалист
Пфу! Оцапахме темата на Човека!
Най-вече с призиви и лозунги, подпрени с празни приказки...
hidrazin - майстор
пон фев 17, 2025 11:27 pmprasse написа:
Всички базови станции на мобилните оператори. Аз, лично поддържам 450 от тях на един от операторите - ежедневни случай на аварийно захранване с преносим агрегат при прекъсвания на ЕРП!
Какво общо има индустриално приложение с ... къща? Никакво!
На голямо нещастие си се натресъл. На мобилните оператори им е през оная работа твоята безопасност.
По презумпция трябва да си специалист и да знаеш как да се пазиш. Пак нищо общо с ДАДЕНАТА ТЕМА.
И като ви знам заплатите и условията на работа - :lol: :lol: :lol:
Придържай се към ТЕМАТА !!!
И хич не ми ги слагай тия картинки от Уикото!
У вас прави каквото искаш. Мен ми е през оная работа. Потърпевшия ще си само ти или по-лошо - хората поктрай теб.
пон фев 17, 2025 11:33 pmprasse написа:
Очевидно, няма да споделиш защо системата е опасна. Засега, разбрахме само да не четем "сънищата на Prasse"... :roll:
пон фев 17, 2025 10:42 pmhidrazin написа:
Жокер - обяснил съм го в друга една тема за агрегати. Естествено че няма специално за теб да си троша пръстите.
Намери я, прочети я, образовай се.
пон фев 17, 2025 11:50 pmprasse написа:
Пфу! Оцапахме темата на Човека!
Не бре. Ти я оцапа или по-скоро ос...ра.
ср фев 12, 2025 9:45 pmprasse написа:
Приключвам...
Има и други тънкости, но трябва да напусна това място...
Ми да беше го изпълнил това обещание. Така срамът щеше да ти е по-малко.
:partyman:
P.S. Към останалите:
НЕ ПРАВЕТЕ това което ви съветва prasse в къщи. Това е опасно за вас и хората около вас!
prasse - специалист
вт фев 18, 2025 12:00 amhidrazin написа:
И хич не ми ги слагай тия картинки от Уикото!
а вас и хората около вас![/color][/b]
Ти четеш ли въобще или само вдигаш лозунги? Не съм слагал никакви картинки от Уикито!!!! Друг Колега ги е сложил.
Казах, че вярвам на учебниците, не толкоз на Нета!
пон фев 17, 2025 11:38 pmmika написа:
Система IT се използва в специални случаи при осигурен мониторинг и персонал за поддръжка.
Безопасността и в сравнение с другите системи е дадена в графика взета от тук:
Колега, по-добре разгледайте учебния мателиал тук - https://www.electrical-installation.org ... IT_systems

И никой да не чете!!! Всички да правят само това, което Ви каже Хидразин!!!!!!! :)
hidrazin - майстор
вт фев 18, 2025 12:21 amprasse написа:
Не съм слагал никакви картинки от Уикито!!!! Друг Колега ги е сложил.
За което се извинявам. Това не отменя:
НЕ ПРАВЕТЕ това което ви съветва prasse в къщи. Това е опасно за вас и хората около вас!
P.S. Так и не ми отговори в КОЛКО държави (все още) се използва система IT ... ?
P.S.2
Всички да правят само това, което Ви каже Хидразин!!!!!!! :)
Би било добре ама не, все се намира някой дето сънува че е открил топлата вода. Да ама не.
Щото оня тъпанар Хидразин мисли за безопасността на хората и не се образова от Фейса...
Та те така...
mika - специалист
Колега, по-добре разгледайте учебния мателиал тук - https://www.electrical-installation.org ... IT_systems
Благодаря, беше ми полезно!
Цитат:

"The three systems are equivalent in terms of protection of persons if all installation and operating rules are correctly followed."

В същата препратка има и друг материал: https://www.electrical-installation.org ... IT_systems
Там също правят впечатление няколко неща:

"Monitoring of the first insulation fault"
"Mandatory location and clearing of the fault"
"Requires maintenance personnel for monitoring and operation"

Това донякъде обяснява защо система IT не е моят избор.
hidrazin - майстор
вт фев 18, 2025 1:05 ammika написа:
Там правят впечатление няколко неща:

"Monitoring of the first insulation fault"
"Mandatory location and clearing of the fault"
"Requires maintenance personnel for monitoring and operation"
Да ама той тези неща не може да ги "стопли"...
За него всичко е идилия... Като МОЖЕ и да не си монтирате скъпо устройство за контрол на изолацията или да не ви дреме че било пищяло...
И какво ще стане при късо съединение към корпус при системата IT (нарича се "първа повреда" в изолацията или "първо земно съединение")? Нищо! Абсолютно нищо!!! Няма да Ви удари тока, няма да падне защита в таблото Ви, децата Ви могат да си играят спокойно в къщата, въобще няма да разберете, че се е случило нещо (освен, ако не сте похарчили средства за т. нар. устройство за контрол на изолацията и то да Ви информира за аварията, да пищи или свети).
Фейсаджийско образование... :evil:
prasse - специалист
вт фев 18, 2025 12:53 amhidrazin написа:
P.S. Так и не ми отговори в КОЛКО държави (все още) се използва система IT ... ?
Даа, наистина не четеш... От плюене на ти остава време, май. Я виж по-нагоре (цитат):
пон фев 17, 2025 10:57 pmprasse написа:
пон фев 17, 2025 10:42 pmhidrazin написа:
P.S. Ай ся като си толкова "запознат", би ли ни осведомил КОИ и КОЛКО държави останаха на тъпата система IT ...
САМО ако можеш де. А дано ама надали... :)
Веднага ти отговарям - НИКЪДЕ! Никъде в основни мрежи на ЕРП-та. Тя не се използва, като основна в електроразпределителната мрежа! Използва се в случая за който говорим - резервирано захранване на обекти с преносим генератор. И изцяло в отговорни обекти, както по-горе писах (дълго писах, заради тебе!) - болници, научни лаборатории, операционни блокове, военни обекти и т.н. Или те са по-прости от нас, а?

И още не си обяснил на Хората защо е ОПАСНА системата. Чакам! Чакат!!! Без празни приказки!!!

P.S. И ако въобще си запознат, не се използва, поради силното влияние на импеданса (пълния!) на проводниците спрямо Земята НА ГОЛЕМИ РАЗСТОЯНИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!! Просто не може!!!

Пък ти си карай Хората да не четат! Те все пак четат. А и накои разбират...
Системата IT е приложима само на КЪСИ РАЗСТОЯНИЯ!!!!!!!!!! До 30 метра без допълнителни мерки. Не се използва, като основна в електроразпределителната мрежа на НИКОЯ държава!
prasse - специалист
вт фев 18, 2025 12:53 amhidrazin написа:
Щото оня тъпанар Хидразин...
Не съм казал "тъпанар". Не обиждам Хората!
gogo7777 - майстор
Какво толкова сложно има? Прекъсва се фаза и нула след електромера и там се включва фаза и НУЛА от генератора.
:drinkers:
Николов Н. - специалист
Хидра,може ли един въпрос-съвсем коректен и без никаква умисъл за обида: каква квалификация имаш относно електроинсталационните въпроси и въобще по отношение на електрическите работи. Няма нужда от представяне на дипломи. Предполагам поне " магистър" ,завършил....?! Вярвам / ????/ ,че няма да лъжеш на дребно. Можеш и да не отговориш на въпроса. Питам, защото тука се изживяваш като последна,най-квалифицирана инстанция и налагаш мнението си.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 21

Тема "Инсталация на селска къща! Заземяване, ДТЗ , вкопаване на кабели и друго.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: