Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Semiuser - напреднал
Здравейте,

Имам няколко малки ремонта по ел. инсталацията в апартамента, но понеже са малки не можех да намеря електротехник. Става дума за два контакта и лунички над кухненски плот. Понеже са малки и най-вероятно за това никой не иска да се разкарва, все пак София е голям град.

За това се чудех дали не може някой да ме посъветва дали не мога да ги ремонтирам сам. Обаче, никога не съм ремонтирал ел. инсталация сам, струва ми се опасно.

Първото е двоен контакт. Изключвах уред и светна искра от него. Уредът не е изгорял, но предполагам, че трябва контактът да се смени. Следващото е контакт, който се извади от стената заедно с щепсела. Третото е едни лунички, които не светят. Направих снимки на авариите.

Или пък някой ме посъветва как да си намеря майстор, ще бъде най-ценния съвет. Благодаря ви!

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Пусни го това копче за пет минути де! Трета тема пускаш.
Пак, че на четири се спря!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Много яко, над десет посещения на всяка дублираните теми, ама мен чакате да натисна бутона. Чувствам се значима

В Русе си имаме майстори тип "мъж в къщата". Викат ги, когато тябва да се смени бойлер, да се оправи контакт, да се потегнат панти, да се смени смесителна батерия... За такова нещо не търси ел. техник, те са тежкари... На мен ми дадоха телефонния номер на Майстор Александър, с изричната уговорка да го разпространявам само сред сами жени, че съпрузите ревнували. Хем не сменя фасунката, хем и с претеции, мдам
Например магазинерът от местната железария върши такива услуги по домовете...
Значи, в железарията като разглеждаш контактите, питай, да ти препоръчат човек ;-)

Впрочем, както ти е гръмнал контактът, така и щепселът на оня уред е за смяна
Semiuser - напреднал
Благодаря за мненията. Съжалявам, че са се появили няколко теми. При мен сайта някак "заби" и предположих, че темата не е пусната. Естествено, нямам желание да пускам едно и също безкрайно и по този начин да ви разваля деня. :-D

Ще питам в близката железария. Или пък просто да се обаждам на обяви за майстори докато някой се съгласи.

Щепселът на уреда не е за смяна. Прахосмукачката си работи добре дълго след аварията. Но този контакт повече не съм рискувал да ползвам.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
съб мар 22, 2025 3:33 pmSemiuser написа:
Съжалявам, че са се появили няколко теми. При мен сайта някак "заби" и предположих, че темата не е пусната. Естествено, нямам желание да пускам едно и също безкрайно и по този начин да ви разваля деня. :-D
Всекиму се случва, сайтът си е такъв. Аз не се ядосвам на теб, а на другите, които са забелязали, но що да се морят...
Развам се за прахосмукачката, но имай предвид друг път. Както нагаря на контакта така нагаря и на щепсела, обикновено. Имал си късмет :-) Инак следва верижно гърмене, предават нататък :-)

Ако пишеш къде си, може и някой оттук да откликне. Най-добре първо в железарията
Утре монтирам обратно ремонтирано управление на ширм.
Препоръчан съм от "сама" на "сама".
Аман!
Ако тръгне, вече няма да откажа кафето.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
съб мар 22, 2025 3:43 pmТрифон П.Трифонов написа:
Утре монтирам обратно ремонтирано управление на ширм.
Препоръчан съм от "сама" на "сама".
Аман!
Ако тръгне, вече няма да откажа кафето.
Нали, хора сме
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
:-) Мой човек в София, от време на време го викат за такива работи, отзвук от студентските му години. Вече си работи други работи, но стари клиенти, отива... Казва "Тази баба винаги ми прави хубава баница, говорим си за музика, не мога да и откажа"
Не, че е същото, нали
Баба Гана редовно ми правеше, я баница, я мекички...

Тема "Изгорели контакти и лунички" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: