Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
MamaMy - майстор
Хубаво е когато визуално потвърдят думите ти. Иначе нали знаете какво е ОПТИМИСТ? Това е зле информиран ПЕСИМИСТ.
Говорят си двама, песимист и оптимист. Песимистът поклаща глава и казва: - Е по зле от това не може да стане! Оптимистът му отговаря с възторг: - Може, може!
miroki - майстор
Супер си е неутрално.
Лошото е, че всеки може да е различен. Сега уж се чакаше червен, но май не дойде.
miroki - майстор
Домърза ме да се връщам за телефона, да снимам. Но имах пикирани няколко корена домати, а другите си стояха в саксийки. Сега, като са засяти в един ред. Ми изглежда трикратна разликата в полза на пикирания. И двата типа стояха едно до друго в оранжерията. Но си иска своето и е въпрос на време и възможност.
Е как да не е червен? Линкчето е видео, в предното ми мнение.
Червен, та кафяв. В чашката си е "чист" дъждец.
miroki - майстор
Може, но друг път стъклата на колата се червенеят и го събират чистачките. Сега не го забелязах. Явно измило. То голяма кал.
kr1100 - майстор
съб май 17, 2025 6:38 pmmiroki написа:
Домърза ме да се връщам за телефона, да снимам. Но имах пикирани няколко корена домати, а другите си стояха в саксийки. Сега, като са засяти в един ред. Ми изглежда трикратна разликата в полза на пикирания. И двата типа стояха едно до друго в оранжерията. Но си иска своето и е въпрос на време и възможност.
Oтдавна не се занимавам с пикиране - директно семена в кофички.
Вчера махнах повечето галонови туби. Тиквичките цъфтят ама :? Боб и царевеца са към 50 % са поникнали , ще буча пак . Преди 3 дни набучих семена бамя в кофички.
Утре , ако не духа ще пръсна с Би 7-8 дръвчета - въшки. По едната череша са бяло светлозеленикави , а по сливките черни / не, че имат плод /
Djack - специалист
Аз съм много назад тази година! От 100 семки домати, с клизма набучих 40 корена разсад. Купих някакъв компост за разсади, голяма греда! Друга година ми излизат на 4-5-тия ден, тази ги чаках над месец да избият всички, при едни и същи условия. От тия всички, за да не прцакам готовите, не изчаках тези дето излязоха след 40 дена.
За да затвърдя, краставиците ги сях в същата пръст - 15 дена ги чакам, хем са рътени.
С дръвчетата същата работа, от 34 дръвчета - нула плод. И понеже замръза и снега паднаха след като ги бях изрязал и оформил, имам и доста измръзнали клончета. Сега направо не приличат на нищо, яд ме е да ги гкедам.
Само с тревата ми се получават нещата, когато и да отида на ранчото, все е до коленете! :lol: :-D :partyman:
kr1100 - майстор
нед май 18, 2025 9:10 pmDjack написа:
.... Купих някакъв компост за разсади, голяма греда!
....Само с тревата ми се получават нещата, когато и да отида на ранчото, все е до коленете! :lol: :-D :partyman:
Използвай торф за разсада/ има бали 240 л финна .На опаковката има надписи за какво и разсад.
Тия компости и пръст с перлит ги избягвай/.

За тревата бръсни до пръст. Е отива повече корда, ама 100м квадрат 3 мм е 18 лв. Аз съм сложил и алуминиева глава и не ми дреме,че на щатната ще и се изтрие и пробие тампона.
:partyman:

Офф първите ми домати разсад -директно в каофички и ги насях в земята около 8. 02 в оранжерията,
но не ги закрих с найлон при студа минус 8 гр навън / домързя ме/ и се споминаха.
Svetoslavoff1 - майстор
Джак, посъвзе ли се райската ябълка? Моята живна и полека-лека навсякъде почнаха да избиват листенца. Смокините все още се чудят, но имат пъпки и едната дето е по на завет почна и да се разлиства.
Повечето домат го засях навън още края на април и е много добре, ранния се кани да цъфти.
От костилковите май само от вишнапа ще понаберем, че той цъфна по-късно.
И мойте краставички от семе хич ги няма, та срам не срам купихме няколко корена разсад.
За първи път от толкова години се наложи да пръскам с инсектицид граха, цели гроздове въшка по цветните пъпки.
miroki - майстор
Аз съм напред. Скъсах цели 20 череши. Такова преравяне на череша на съм правил. :)

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: