Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
chapara - майстор
Аз па си мисля да утрепа един китаец с диск, има в комплектите и после да си вземе хубав Щил за екстра и да си пази здравето😉
To&To - специалист
чет юни 05, 2025 10:52 pmchapara написа:
Аз па си мисля да утрепа един китаец с диск, има в комплектите и после да си вземе хубав Щил за екстра и да си пази здравето😉
То аз така направих. Взех си китаец защото си мислех, че моторната коса не е за мен.. та да не се набутам ако не ми хареса. И аз.. комшията има кокошки, та и аз да имам кокошки, да не съм по-назад. Евтина на промоция беше в Метро и хайде в количката с тоалетната хартия. Вече трето лято я ползвам. Не, че не върши работа - напротив. Мощна е, не я жалиш и т.н. Лошата страна е че постоянно се случват разни дребни тъпотии (филтри, части от корпуса, стартери, бензинопроводи, дръжки и т.н). Не че не съм ги оправил, даже съм подобрил някои неща и в момента е в много добро състояние. По-принцип се грижа за инсументите и машините си каквито й да са те. Но все пак човек трябва да има някакви прилични познания, умения и търпение за да си оправя сам такива "дреболии" и да има време и да му се занимава с тях. Ако ли не, наистина е по-добре човек да си вземе нещо качествено, независимо от марката и да си върши работатата за която е предназначена косата без излишни кръжочни дейности. Та и аз както казваш съм замислил да си взема нещо свястно по-нататък като поприключа с грубата работа. Има избор на наистина хубави машини. Да, по-скъпи са, но който може да си ги позволи си заслужава. Другото с което според мен колегата трябва да се съобрази е това за което ще се ползва и да прецени каква мощност, тежест, колко ще я ползва и други характеристики които ще са най-подходящи за неговите нужди.
gogo7777 - майстор
чет юни 05, 2025 10:20 pmhidrazin написа:
Тук има някакво недоразумение... Гого пита за КОСАЧКА.
.....
Ако става дума за моторна коса, да си избира някаква Щилка дето не е много китайска. :-D
:partyman:
За моторна коса питам :)
dragozow - майстор
Китайката ако не ти се дават много пари, предимства, евтина, здрава, недостатъци, тежка и гори повече гориво. От Echo има различни варианти, но ако има трънаци тези най-малките ще са слабички за тях, Гледай модели над 30 см3, цените обаче са дебели, не знам колко пари ти се дават. От Husqvarna в момента си заслужава 553RS, предимства, добра цена, мощна, недостатъци, тежичка е. Аз бих избрал Echo SRM-3021TES/U, защото е 2,6 кг по-лека, а системата High torque до някъде компенсира по-ниската и мощност, не гледай че е 1,8 HP, а китайката е 2,4, японските коне са по-мощни :)

Та зависи дали ти се дават ~300 или 900+ лв
hidrazin - майстор
пет юни 06, 2025 6:35 amgogo7777 написа:
За моторна коса питам :)
Ахааа... :-D Да си дойдем на думата.
В твоя случай ако беше за мен щях да гледам за следните неща:
- Да е с прав прът а не с онези извитите. Извитите пръти са с гъвкав вал и не стават за ножове или дискове.
- Да е максимално лека. Максимум около 5 кила и на стига 6 кила. (Щото има и по над 10 кила...)
- Да е от масов и и известен производител. Демек да има чаркове за нея, включително за в бъдещите години.
И тъй като аз предложих Шил - ето модели които за бих избрал.
STIHL FS 55 - Най-евтината с тегло 4,8 кила.
STIHL FS 94 - Малко по-мощна и по-скъпа но пак 4,8 кила.
STIHL FS 131 - По-мощна но и с по-голямо тегло от 5,8 кила.

Реално аз лично бих избрал STIHL FS 94
Нищо че на пръв поглед е слабичка - 0,9kW
Щом е за битова употреба и еднократно разчистване, ще се справи. Дори и с повече разчиствания.
Все пак нали няма да косиш редовно декари и всяка седмица да разчистваш къпинаци?
(Аз лично съм с още по-слабичка Щил-ка - 0,7kW и нямам никакви грижи.)
P.S. В края на краищата има и Рйдър - никоя от техните коси не е над 300 кинта...
И с тегло от около 7,5 кила нагоре.
gogo7777 - майстор
пет юни 06, 2025 11:44 amdragozow написа:
Китайката ако не ти се дават много пари, предимства, евтина, здрава, недостатъци, тежка и гори повече гориво. От Echo има различни варианти, но ако има трънаци тези най-малките ще са слабички за тях, Гледай модели над 30 см3, цените обаче са дебели, не знам колко пари ти се дават. От Husqvarna в момента си заслужава 553RS, предимства, добра цена, мощна, недостатъци, тежичка е. Аз бих избрал Echo SRM-3021TES/U, защото е 2,6 кг по-лека, а системата High torque до някъде компенсира по-ниската и мощност, не гледай че е 1,8 HP, а китайката е 2,4, японските коне са по-мощни :)

Та зависи дали ти се дават ~300 или 900+ лв

На кой модел и викаш "китайката"?
Айде, тоа и той уйде у китайката! Па и не знае как да си я потърси!!!
пет юни 06, 2025 12:29 pmhidrazin написа:
...Реално аз лично бих избрал STIHL FS 94
Щом е за битова употреба и еднократно разчистване, ще се справи. Дори и с повече разчиствания.
Все пак нали няма да косиш редовно декари и всяка седмица да разчистваш къпинаци?...
Хидра, вече не ги пишат всичките особености в сайта на Щил, но само за теб, и само днес, ще си позволя да споделя- този модел е създаден за ежедневно ползване, повече от редовно.
gogo7777 - майстор
пет юни 06, 2025 12:29 pmhidrazin написа:
И тъй като аз предложих Шил - ето модели които за бих избрал.
STIHL FS 55 - Най-евтината с тегло 4,8 кила.
STIHL FS 94 - Малко по-мощна и по-скъпа но пак 4,8 кила.
STIHL FS 131 - По-мощна но и с по-голямо тегло от 5,8 кила.

Реално аз лично бих избрал STIHL FS 94
Все пак нали няма да косиш редовно декари и всяка седмица да разчистваш къпинаци?
(Аз лично съм с още по-слабичка Щил-ка - 0,7kW и нямам никакви грижи.)
P.S. В края на краищата има и Рйдър - никоя от техните коси не е над 300 кинта...
И с тегло от около 7,5 кила нагоре.
Ще решавам в близките дни коя да е. Обаче много обичам Япония и японците, та ще видя :-D
На Райдер са ми колците за домати.....доволен съм :lol:
пет юни 06, 2025 12:30 pmgogo7777 написа:
На кой модел и викаш "китайката"?
Я ти я
https://argo-market.com/Products/Details/1917
От готяните, моШни, здрави и теШки китайки. От по-истинските е.
С триста пари таман тънко ше минеш и дорде се поочупиш, дошъл акъла за здравето, нервите, радостта от живота.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пет юни 06, 2025 12:52 pm, променено общо 1 път.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: