• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
Има много интересни линкове, нека ги споделим.
hidrazin - майстор
ср май 21, 2025 1:45 pmbrum написа:
И сега митниците ни обработват входящи пратки от Али-то.
Така е ама не баш. Обработват входящи пратки от Али-то ама само ако са над 150 Евра.
От няколко години се премахна прагът от 30 кита до който не дължиш ДДС.
И оттогава още с плащането на стоката, китаеца ти начислява ДДС-то (включено е в цената която виждаш и плащаш) за стоки до 150 Евра.
После китаеца внася в ЕС начисленото ДДС.
Ама дали го внася в БГ, честно казано не знам.
:partyman:
Baлepu - специалист
Ако е обсъждано назад - извинявам се!
Поръчах слухов апарат за 158€ (след леко недоглеждане). Получих хабер от пощите, че им дължа 10,79лв. Ясно ми е, че това е за да ме представляват пред митницата. Въпросът е колко ли ще бъде митото? Порових се в сайта на митницата, но поне за мен мисията се оказа невъзможна. Струва ми се, че би трябвало да е 0,00 лв? Ако принципно е така, но от пощата ми кажат друго, май не бих могъл да го оспорвам :?
За отказване от поръчката (да се върне на търговеца, за моя сметка) май няма опция?
Тъпото е, че върша работа на приятел и тези допълнителни суми ще ги дам от мен си поради "някои съображения".
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Пощата не ти ли писаха дай 10.78 и си вземи пакетчето?
Baлepu - специалист
Пощата пише, че ѝ дължа толкова. Не мисля, че това е митото + задължителният неин пай (ако е спряно на митница).
Имам още една пратка, за която не дължа нищо. Малко странно, но с друг номер :?
Днес нямах възможност да ходя. Остава за понеделник. Не че и тогава имам ...
ESPACE - майстор
Това е всичко което дължиш. Вероятно изпращача е писал по малка стойност.
Baлepu - специалист
Ако изпращачът беше писал по-малка цена, не би трябвало митницата изобщо да го спира?
Някой правил ли си е регистрация в агенция митници за да си освобождава сам стоките? Почнах, но голяма мъка. След първата стъпка "регистрация" ми изписа, че е успешна, но да затворя браузъра преди следващата стъпка. И повече изобщо не ми отваря страницата със "вход". В последствие ми излезе карта, че следващите два дни нищо няма да работи. Възможно ли е уикенда да не функционира мрежата им по принцип? Или само за частни лица :?
ESPACE - майстор
съб ное 01, 2025 5:06 pmBaлepu написа:
Ако изпращачът беше писал по-малка цена, не би трябвало митницата изобщо да го спира?
Да, да, ама не.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
За нещо, което струва левчеиполовина, ми се вклиниха бегепоща с митническо обслужване за четириипедесе и аз им казах да си гледат работата, загубата на левчеиполовина ми се видя приемлива
Не знам кой ги твори, митницата или пощата, тези абсурди
MamaMy - майстор
Според мен всичко е от пощите. Интересно, че пратки от Амазон ми идват все през бг пощи. От ибей също. И всеки път независимо от сумата все през митница, отваряни, с липси и други екстри. Забавянето-огромно. От други сайтове дори и по-скъпи неща не са отваряни и пипани. Тези пощи май трябва с трясък да ги затворят. Апетитни са със собствената си огромна недвижима собственост из цяла България, но като не могат да я стопанисват и оползотворяват по-добре да се разкарат. Явно са хранилка за някой за да се крепят толкова дълго. Най-вероятно отдавна са приватизирани чрез разни задължения. Изключително много ме дразнят.
ESPACE - майстор
Изобщо не зависи от пощите. От кой амазон ти минават през митница? Едва ли е от amazon.de. Ako стоката е извън ЕС е нормално да мине митница. Преди месец пак една пратка от Али-то ми мина митница. Магазина уж китайски, ама на пратката етикета пише че е тръгнала от Тайван.
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31

Тема "Получаване пратки от АЛИЕКСПРЕС след 01.07.2021 от пощата и куриери." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: