Ел. инструментите. Консумативи.
емовлаха - специалист
пон яну 26, 2026 11:03 amпишман_майстор написа:
Това е разликата при USG

Отнемай по-малко от режещия зъб със няколко подавания, няма да имаш проблем със евтиния диск
Когато е нужно почистваш, оправяш му формата както ти харесва и заточваш
При тези точилни апарати електродвигателите са по-живи от на бюджетните
Като се натисне малко повече и зъбчето посинява
Ще им свикнеш
Ако остриш вериги за парички, евтиния го правиш само за сваляне на ограничителите
Със другия само заточваш
И при мен нещо се объркаха постове та поизчистих и промених
Последна промяна от емовлаха на вт яну 27, 2026 1:22 pm, променено общо 2 пъти.
пишман_майстор - майстор
Довечера ще ги изгледам .
А относно цените на такива... стреснах се честно казано.
Снощи рових и като нищо ще се окажат ... да го наречем , трудно достъпни за "хобито" ми.
Намерих едни ментета ( и в али-то мисля и там мернах някакви), цени м/у 40 и 70 евро парчето.
Ценово мога преглътна такива.
А тия които на мен ми харесват , трябва си продам единия бъбрек.
П.п. :? първия клип го пуснах, още в началото се каза , че тия CBN дискове са нищо особено...
Да допълня: след изгледаните клипове пуснати от Емо, си направих следните изводи: диамантените дискове отпадат , въпреки, че на други места пък ги превъзнасят.
Ще премина на керамичните дискове на Щил .
Това което обаче ми направи впечатление, е за изместения ъгъл при спускане на диска на точиларката на щил.
Това е нова и неизвестна информация до днес за мен.
Може би ако го знаех това преди да си купя въобще точиларките, щях да се напъна, дори на изплащане да е, за една на щил .
Но не се знае , знае ли се...
Мерси Емо!
емовлаха - специалист
вт яну 27, 2026 10:49 amпишман_майстор написа:
Да допълня: след изгледаните клипове пуснати от Емо, си направих следните изводи: диамантените дискове отпадат , въпреки, че на други места пък ги превъзнасят.
Ще премина на керамичните дискове на Щил .
Това което обаче ми направи впечатление, е за изместения ъгъл при спускане на диска на точиларката на щил.
Надявам се първото клипче да ти даде яснота кое за какво се ползва
Диамантения е за карбидните вериги

Сервизите си работят със Орегон точиларките и нямат ядове. Щил дисковете са на по-малък размер присъдиняване и нз как ще станат нещата гледай да не се нараниш!
Щил точиларката е различна и е универсалка, да беше попитал щеше да разбереш, тя също гори веригите когато диска е зацапан и се
отнема повечко, затова леко се подава и със нея

Американците си ценят времето заради часовите ставки. Примерно едно заточване на верига може да варира като цена зависи колко е дълга веригата
При мен нещата са различни, карам на пилите да си върша моята работа и на някое приятелче
Не мога да ти дам съвет има доста инфо в чужди форуми и в тубата ти си решаваш
пишман_майстор - майстор
Е , ясно за прегарянето.
Там ще се свикне .
А това с размера на щил дисковете-да. За отвора им. Поръчах от Ташев аз вече. Като имам малко повечко време ( и се стопли нали) ще видя как, фланци ли ще се направят за тия на Щил, ще видим. Щото тия на гуде и на орегон дисковете са на 22.2мм ( като за флекс размер) И да, те са и със 145мм външен диаметър. Но няма е , по-точно не мисля, че ще е проблем и диск 140мм външен да се монтира.
Както се спомена , повече проблема ще е пригаждането на Шил дисковете, заради отвора им.
Ще ги оправим :)
Пък диамантени и CBN дискове - пропускам ги.

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: