• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
bobrock - напреднал
вт фев 10, 2026 4:18 pmbobivg написа:
Някой те заблуждава че Дайкин нямат термопомпа с вграден бойлер под 11 kW. Това са всички варианти за малките мощности.
Благодаря!
Още повече се обърках.по малкото под 11кв е 8кв. Избрах версията монифазна за отопление и охлаждане и low amp външно тяло:
EHVX08523E6V + ERGA08EVA

А тъкмо вече се бях примирил, че ще слагам 11ка . :-D
Наистина не разбира защо при така явни сметки на вс кръговете,квадратури и тн(5-6кв) препоръчват толкова голяма по мощност? Цените са почти същите? Толкова ли на конвейер карат това проектиране ,не знам.
radius - майстор
Щото ги е страх да не кажеш студено ми е , не мога да се стопля, не е хубав проекта. По добре (за тях де) да ти набутат преоразмерена и циклеща, отколкото по мярка но с известен риск.
bobivg - специалист
Никога не сме поръчвали и монтирали от телата с ниския ампераж, винаги сме слагали стандартното външно. Според мен е добре и ти да заложиш на стандартното, че не е ясно как са орязали външното тяло. Ако трябва да се орязва тока бих се насочил към някоя от степените на нагревателя. За монофазната 6kW версия са написали, че първата степен е 2kW, a втора е 2 или 4kW.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "11 kW Термопомпа за 105 m² партер — реалистично или преоразмерено" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: