Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
dragozow - майстор
Учудва ме, че имаш 2 машини Echo и залиташ на Stihl, това не съм го виждал. Иначе над 3020/3021 имат 420, 520 ако ти е слаба. По въпроса с дистрибутори и сервизи, понеже са отделни дилъри(без значение марката), можеш да варира обслужването. При нас предпочитаме да палим машината и да обясняваме, при онлайн поръчки много често искат всичко да е фабрично опаковано, няма как да се пробва без да се отвори и сглоби. По въпроса с кашоните, при всяка марка е различно и сменят опаковки, има няколко цвята, случва се нещо да не е с брандиран кашон(рядко). При Echo има модели моторни коси, които са по две в кашон, което е много тъпо решение ако трябва да изпращам нещо, чудиш се как да го опаковаш.
Didomir - напреднал
нед юни 14, 2026 8:45 amdragozow написа:
Учудва ме, че имаш 2 машини Echo и залиташ на Stihl, това не съм го виждал. Иначе над 3020/3021 имат 420, 520 ако ти е слаба. По въпроса с дистрибутори и сервизи, понеже са отделни дилъри(без значение марката), можеш да варира обслужването. При нас предпочитаме да палим машината и да обясняваме, при онлайн поръчки много често искат всичко да е фабрично опаковано, няма как да се пробва без да се отвори и сглоби. По въпроса с кашоните, при всяка марка е различно и сменят опаковки, има няколко цвята, случва се нещо да не е с брандиран кашон(рядко). При Echo има модели моторни коси, които са по две в кашон, което е много тъпо решение ако трябва да изпращам нещо, чудиш се как да го опаковаш.
Еми Echo SRM-SRM420TES е 8.9кг, FS-240 - 6.9кг (без оборудване, по спесификация от сайтовете на двете марки).Това беше основната причина, разликата в теглото.
Щилката онлайн я поръчах, и ходих да си я взема на място. Двама човека се суетяха и снимаха кашона и съдържанието преди да ми я издадат.Можеше и да я запалят, и да обяснят защо не е в брандиран кашон, имаха достатъчно време.Вероятно нямаше да фалират да капнат малко гориво, да я бръмнат. Като за къде 600Е инструмент и официялен дилър определено имах по-високи очаквания от предпродажбеното/следпродажбено обслужване.

За сервиза пък не знам изобщо как да го коментирам. Гледат да те отсвирят първо, че си сложил бензин без масло, което не е Ок.
Само дето не ми се накараха какъв съм балък да си купя Stihl :-D , че и този модел ... Да бяха написали търговците - гаранция - Франция, каквото и да стане вие сте си виновни :-D , да знам да си взема от OLX-а.
Как да е, чакаме развитие както се казва. Може да ми е първи и последен инструмент от тази марка и дистрибутор.
tikettiket - помощник
пон май 25, 2026 4:31 pmdragozow написа:
Огледай и хубаво маркучите, включително в резервоара.
Вчера смених маркучите и адаптера за тях, че чаках поръчка. Машината работи отлично.
Преценката Ви за възможния проблем се оказа изключително точна.
Благодаря сърдечно!
vlax - майстор
съб юни 13, 2026 10:51 pmDidomir написа:
Следва опита ми с Stihl ,за съжаление не особено положителен.
Първо да кажа,че си написал много истини.
По назад във времето,не ми се търси, бях писал за моите перипетии с един от дистрибуторите на Stihl в провинцията.
Поръчвам си Stihl FS-240, отивам до магазина и го взимам. Какво ми направи впечатление, че кашона никъде нямам надпис Stihl ...
нед юни 14, 2026 8:45 amdragozow написа:
По въпроса с кашоните, при всяка марка е различно и сменят опаковки, има няколко цвята, случва се нещо да не е с брандиран кашон(рядко). При Echo има модели моторни коси, които са по две в кашон, което е много тъпо решение ако трябва да изпращам нещо, чудиш се как да го опаковаш.
Драгозов го е написал много точно.
И моята Stihl FS-55 я извадиха от общ брандиран кашон,бяха 2 бр. вътре.Съответно за единия клиент няма брандиран кашон.
Мърдам 10м настрани, давам малко газ, че е нов инструмент и се почват едни вибрации ще го изпусна от ръце ...
Същото беше и при мен.И....тръгнах да се разправям.
Как знаят на пръст, дали е в съответното отношение, те си знаят...По-скоро гледаме как да отсвирим клиента.Друг е въпроса че машината има гаранция, и че никой не си е дал труда да сложи 50мл. гориво да ми покаже че машината работи...
Със същото впечатление останах и аз след доста разговори на место в магазин/сервиза и по телефона с представителството на Stihl в България.

...... Пълен смех, нядявям се да се усаферят и механиците и техните шефове и да реагират адекватно. Аз още си чакам резултата, да не говорим че на сервизна карта не пише поради какви оплаквания е приет инструмента.
Явно не са се усеферили механиците и техните шефове след толкова години щом пишеш за същите проблеми.
И ще си отстоявам интереса с КЗП и т.н каквото дойде.
Пожелавам ти успех.
Очаквайте включване, след като има развитие по темата.
Умишлено не съм споменал фирмата доставчик и сервиза, ще изчакам финалното развитие.
......
И ще споделя обратната връзка с възможно най-много хора.
Аз я бях написал фирмата.
Ще чакам с интерес обратната връзка да споделиш за резултата.

P.S.Вероятно няма да обеднея от лошото обслужване от Stihl, партньорите на Stihl, дори да се наложи да си купя същият инструмент от друга фирма, но нека да им дам шанс и после ще споделя обективно мнение.

За разлика от теб аз не им дадох шанс,защото сервизния ми каза тихо,че ще я държат 30 дни в сервиза без нищо да правят по нея.Не я оставих и за мене приключи всичко с марката Щил.
Продуктите на Щил са хубави,но представителството на Щил в България е ...

ПП Само да отбележа,че Драгозов много ми помогна,много е точен.Освен съвети ми даде и телефонни номера.

:partyman:
tikettiket - помощник
вт юни 09, 2026 9:04 amемовлаха написа:

При мен тази година овесената трева 2 пъти ще трябва да я кося
Най бързо се коси когато е почти изсъхнала със кръглата корда става мазало и чак догодина
Там дето бързах да кося е за трето косене но я рядка
съб май 30, 2026 7:01 amtikettiket написа:
Поръчах маркучи, резервен комплект за подмяна
Ако не помогнат маркучите, запали и нова свещичка, запали машинката отвори капачката на резервоарчето и я остави да работи , Ако е запушване на карбуратора от некачествено масло, вече трябва да го е разтворила и да е ок. това е елементарното за което мога да се сетя
и не струва мн за да се провери/ другото е чистене на карбуратора нов ремонтен комплект
Ако си я черпавал на корем със 2т кофти масълце е запекъл сегмент
Проблемът се оправи със смяна на маркучи, маслото е на oleo mac от 10 години 30 мл./л. и бензин 100 октана само по препоръка на сервиза.
емовлаха - специалист
нед юни 14, 2026 9:50 amDidomir написа:
Това беше основната причина, разликата в теглото.
FS 240 не ти беше нужен. малката машина дето имаш същата работа ще ти свърши със нож/диск ако чак толкова е проблемна тревата.
Това на снимките е трева за корда, Доколкото разбрах имаш и Деу
Производствения дефект гаранцията ще ти го покрие
На всяка машина може да се случи не е задължително да е веднага, при теб е по-добрия вариант
Щиловия нож е сериозен, ако не си го поставил както трябва от там е вибрацията. Вибрация разбирам размятане на тръбата постоянно невъзможност за удържане.
нед юни 14, 2026 11:10 amtikettiket написа:
Проблемът се оправи със смяна на маркучи
Важното е,че работи!

Да дам и аз малко инфо вчера косих джунглата Т45 главата издържа.
Днес се предаде от раз и изпю кордата 3.3мм квадрата и дойде в повечко

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: