Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
mr.stanchev - напреднал
Здравейте. Предстои ми изграждане на навес, едноскатен. Ширина със стряхата около 3 метра, дължина 7,75 метра. Едната страна ще е залепена в цялата си дължина за тухлена стена на къща, т.е. 7.75м. Височина там около 2.90м. Насрещната я мисля така- само 3 стабилни подпори, мисля си за 15х15 см. Понеже е на плочника пред къщата не ми се иска да има много подпори - да са общо 3, една в началото и края и само една на 4 метра да речем. Напрачната дъска, която ще е основа за ребрата да е греди височина 20 см. Нямам идея дали е окей и колко да е дебелината. Насрещните ребра мисля от 5х10 см. Навеса ще е в последствие с наковани кофражни дъски целия, имам ги налични просто. Най отгоре битумни керемиди върху ламперията. Търси се и евтин вариант, бригада приятели ще го правим.
VLADO66 - майстор
Направил си таратор с тези различни размери греди и ребра.Сложи още една подпора и за всичко, включително и ребрата ползвай10/10.Ако 3 метра ти е широчината в хоризонтала, при наклона идва в повече, така че да не икономисаш и да вземеш 3 метрови ребра.
mr.stanchev - напреднал
пон юли 27, 2026 3:35 pmVLADO66 написа:
Направил си таратор с тези различни размери греди и ребра.Сложи още една подпора и за всичко, включително и ребрата ползвай10/10.Ако 3 метра ти е широчината в хоризонтала, при наклона идва в повече, така че да не икономисаш и да вземеш 3 метрови ребра.
Вие как бихте изпълнили подобен навес?
Новакът - помощник
Аз бих им теглил по една люта *утка майна на шепата дърти манафи витаещи в този форум, смятащи го за своя бащиния, по същия начин по който бащите им смятаха цеховете в които скатават за бащиния и крадоха отвертки и жито от ТКЗ-то. Няма документиран случай в който някой тук да е получил цялостен отговор за нещо. В отделни теми, главно за машинки и инструменти има някаква стойност, не по-голяма от ревю в Амазон, а останалите теми се ползват за клюкарник и селски навиквания, нещо като фейсбук за пенсионирани зидаро-мазачи и заварчици, повечето соц-носталгици под градус. Ако не вярваш, гледай какви цветисти коментари ще наникнат след малко.
gogo7777 - майстор
пон юли 27, 2026 7:53 pmНовакът написа:
Аз бих им теглил по една люта *утка майна....

Ако не вярваш, гледай какви цветисти коментари ще наникнат след малко.
Ами да започна "цветистите коментари".....няма да са по темата, а в твоя дух.
Да започна щадящо.....що не си eбеш путkата майчина и да изчезнеш от форума.

:drinkers:
Новакът - помощник
След започването дай по-бързо и финала, че след 22:00 вече няма да си в състояние да нацелваш копчетата, а има и други, които чакат да се изходят.

p.s. форумът не е твой, за да ме гониш, пуста ганьовска териториалност, като язовци са.
gogo7777 - майстор
В кондиция съм 24/7
Форума не е мой, той е на всички, които го поддържат.
Иначе за "Ганьо" Ганьо съм в най-чист вид.....безпощаден :)
:drinkers:
MamaMy - майстор
gogo7777, не му обръщай внимание. Поредния пубер си търси трибуна. Липсва му бащината ръка. Да свали колана и да му насини трътката за спомен за цял живот. Пък после ако иска да се жалва и в защита на животните. :lol:

Тема "Помощ за навес моля" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: