Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Globe - специалист
Здравейте,
На вилата направихме нова баня ,като бутнахме стара външна тоалетна и оголемихме помещението. Обаче за да спечелим някой друг см вътре се получи голяма тъпотия за която съжелявам. Остана наличната канализация ,а местоположението и е много зле. Сега се чудим как да си проектираме вътре нещата при наличната тръба за тоалетната в нищото на 23см от стената (по спомен). За това въпроса ми е към запознатите с моноблокове. Проблем ли е ако сложим моноблока до тръбата странично, като от него излезе гъвкавата тръба назад,завие леко настрани,напред и се включи в тръбата?Виждал съм моноблокове които в долната си задна част имат странично извивка изрязано (не са до стената) , при тях има ли вариянт тръбата с коляно да излезе настрани и така да се включи в отходния канал? Т.е пак настрани и с завой надолу ? При всички тези вариянти тръбата ще се скрие с някакъв куфар с плочки. Прилагам снимка от плочата където се добива представа къде се намира тръбата + 1-2 от след това. На снимката с плочата тръбата в ляво е отходния канал за мивката който е на 5см от стената (да добиете представа). Мислехме моноблока да е завъртян настрани ,но тогава гърба на казанчето няма да лежи на стената и ще стане доста грозно. Другия вариянт е да гледа към стената на къщата ,но тогава гърба ще е към мивката и пак ще е кофти.. :проба: :проба: :?

Прикачен файл

ac73b71d-0223-4769-8cad-dc362705082f.jpg

Прикачен файл

ac73b71d-0223-4769-8cad-dc362705082f.jpg

Прикачен файл

a5eab21e-a029-4262-beba-d01a24a1c493.jpg

Прикачен файл

5cb19bd5-a2d0-4a70-85a4-fb882be9d29c.jpg
Новакът - помощник
Аз не разбрах въпроса. Проблем ли ще е...? За мен няма да е проблем. Има всякакви връзки вече - меки, твърди, хармоники. Слагай кенефа, изяж една тава кюфтета и се мятай отгоре да дадеш фийдбек. Все пак почакай и чъпунгера и мамамустара да се изходят по темата.
Globe - специалист
Дам.. Ами просто не съм сигурен дали ще е проблем ,ако тоалетната е до тръбата за пътя на "акото" :) Точно за хармоника си мислех ,но и най-вече дали тези "изрязани" странично отзад моноблокове позволяват точно хармониката да тръгне настрани директно от тях.

Прикачен файл

images.jpg
images.jpg (22.06 KиБ) Видяна 37 пъти
Новакът - помощник
Ще стане, защо да не стане, просто няма да е красиво. Най-красиво е с долно отичане. Няма тръби за криене и лайната заминават директно надолу, че със странично понякога се връщат и се налага да пускаш водата 2-3 пъти. Също така и гофрето се зацапва отвътре и от бяло става кафяво с времето. Абе ужас.

Тема "Моноблок в баня, съвети за избор и вариянт за присъединяване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: