Всичко за дърводелството
MamaMy - майстор
На времето продавах копирна хартия внос от Финландия. Идваше на такива много яки палета. Правеше впечатление, че дъските бяха само 1-во качество. Нямаше нито един сък. Бял бор. По него време имах сигурно най-качествената кучешка къщичка. Освен ако някой не е правил за кучето си от орех :razz:
Ал_ - специалист
Не е точно за тук, но нищо.
Един франкенщайн от мен :-D
Изображение

Отдавна ми се мота един въздухопречиствател тесла. Хубав уред, ама едно, че филтри трудно се намират, второ, че цената им стана колкото нова машина :-D един приятел купи апартамент, та демонтирахме един гардероб в ниша, и явно му дойде времето. няма вид, но в гаража върши работа, а и няма да го пращам на изложба.
При теслата въздухът влиза перпендикулярно на мотора, което си правеше доста шум на максимална скорост. Аз смених пътя да е отдолу нагоре. На входа има филтър за двигател, после права успокоителна кутия, филтър купе (гледах да са със сходни размери), после преход от правоъгълния филтър към теслата. На самата тесла и скъсих корпуса, и и добавих фланец, за да мога да я нанижа на прехода
Изображение
Капакът за филтъра за купе добре ми изглеждаше в главата с четири жабки, но - ще ги редуцирам до една-две, и ще сложа панти :-D
Изображение
Бръм нещо се загуби, но искам да му благодаря за търпението да ме въведе из дебрите на sketchup - успявам да си правя по простите неща:
Изображение
И от това съм доволен от себе си - ползвах готов модел, но успях да преправя капачката - стесних улея по размера на кабела, центрирах го, и направих втулка, която да скрива остатъка от канала :cool: :-D :-D :-D
Изображение
Франкенщайн се получи по-тих от оригиналната тесла. Допълнително запълних с лепилна пяна пространството между успокоителната кутия и корпуса, около прехода ще напълня с млян дунапрен, около корпуса на теслата - също.
Остава капака най-отгоре да реша как да се отваря - най-вероятно ще му сложа шнапери. И да му сложа решетката и тъч скрийна.
Само със сензора за прах не успях да се преборя напълно. Осигурих му въздух, и понеже лежи точно на кожуха на перката - разпробих там същите отвори като на оригиналния му изход. Да, ама не - като усети замърсяване - включва на максимална скорост, и така си остава. Най-вероятно ще му клъцна и удължа кабела, и ще го преместя в успокоителната кутия - така ще имам лесен достъп до него през капака за филтъра за купе за да мога да си поиграя с него и евентуално да го подкарам да работи както трябва. Той в началото си работеше само на максимална степен, ама защото беше яко замърсен с цигарен дим :-D Почистването уж го върна към живот, но - ще си покаже. Luftmy gds06 е, може на някой да му е познат и да има идея. Не че не мога да управлявам теслата и през другия сензор за прах в гаража, ама....като ще е гарга :-D :-D :-D :partyman:

Тема "Кой какви дърводелски хубавини смята да си закупува/направи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: