Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
drobsa - специалист
когато стартирам компа ми се поява това съобщение каква е причината? наскоро си преинсталирах операционна сиситема и всичко уж си работи нормално но това не спира да излиза при стартиране. също така операционна система си променя часа и датата сама при стартиране и показва все 01.01.2003 00.00 часа. Само да поясня че това взе да се почвява след като се наложи да закача един хард диск за да извадя едни данни може ли после нещо да не съм свързал правелно по хардуера и за това да се получва това съобщение

Прикачен файл

preduprevdenie.png
preduprevdenie.png (17.57 KиБ) Видяна 2810 пъти
Takezo Sensey - модератор
drobsa написа:
сама при стартиране и показва все 01.01.2003 00.00 часа.
На първо време провери батерията за паметта на компа...
... като за часовник но мисля че е на 3 волта малко по голяма, за друго не се досещам. :?

Не че съм спец де :)но ако тя е "заминала" при всяко гасене, компа се "нулира".
drobsa - специалист
значи трябва да го разглобя ама не зна каъде се намира долу горе орентир. предполага се че трябва да е някъде на дъното
Takezo Sensey - модератор
Нямам никаква идея :ops: , предишния мой пост идва оттам че, преди години имахме подобен проблем с един комп. оказа се батерята.
Изчакай спецовете да се включат по темата, аз не съм вещ.Просто мое предположение което не е меродавно . :)
gandonov - специалист
Почти сигурно, че батерията е заминала или просто се е разместила.
Принципно това не е проблем, но при всеки рестарт ще трябва да сверяваш часа и датата на компютъра.

Обикновено батерията е плоска, сребриста, като за часовник, но е около 2см. в диаметър. Намира се някъде на дъното.
Махни я и я сложи отново. И провери какво е положението.

Ако не намериш батерията - кажи какъв е моделът на дънната ти платка и ще намерим къде се намира.
ssi - специалист
Изображение
Извинявай за качеството на снимката, ама се вижда.
Това в червеното търсиш. На различните дъна е на различно място. Ако компютъра ти е прав(изправен), най-често търсиш долу и леко в дясно. Батерията е 3V и се намира почти навсякъде по магазините за електроники. Измери я преди да купуваш.
SuB^ZerO - специалист
Лично мнение:
1.Батерията както другите казват
2.Влизаш в БИОС и там потърси каде точно се намира часът и датата и ги свери.
3.Случва се когато дълго време е спрян токът към компа от авария или просто ако го изклиучиш от контакта

Тема "Помогнете !!!!!! когато стартирам компа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: