• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Всичко за дърводелството
maroka - специалист
wernis написа:
Благодаря maroka за програмката. А дали някой би ми пратил кракната българската версия на Optimik ?
Е, глезиш се вече :)))
Предполагам няма да се затрудниш с чуждоезиков интерфейс, а ако сериозно си решил да ползваш...Оптимик определено не е най-добрият оптимайзер ;)
shadowman - майстор
Да изкажа едно мнение само, ако компа ти е затворен отвсякъде ще загрява и ше има рестарт, ако има гръб го махни или разпробий големи отвори около вентилатора, че малките дупки не вършат никаква работа.
wernis - специалист
maroka , как става кракването на програмата. Нито открих място къде да въведа кода генериран от крака , нито пък се случва нещо като го копирам в папката където се намира програмата?
maroka - специалист
Ами честно да ти кажа съм позабравил, зашото я ползвах за кратко време преди доста години :)))
Някой от тук ако работи с нея да сподели къде точно се въвежда серийният номер :)

Ако обаче удариш на камък ми прати спесификация на елементите и ще ти върна разкрой...няма ядове :)
wernis - специалист
Моля те кажи някоя друга програма с която да направя разкрои на плоскостите,че вече една седмица се боря с проблема
maroka - специалист
Ами лично аз, а и доста колеги използваме Plan IQ.

Мога и нея да ти пратя, но пак има доста неща, които трябва да въведеш като настройки. Ако ти се занимава сериозно ОК, ако ти е само за бюрото обаче вече ти споменах, метни ми една спесификация и ще ти я върна на разкрой в PDF формат :)
gandonov - специалист
wernis: Помисли откъде ще минават кабелите. Желателно е да ги скриеш, а не зад бюрото да висят като спагети.

Обикновено се пробиват дупки на шкафа с компютъра - за вентилация (за да не свариш компютъра) и за захранващ кабел, интернет, мишка, клавиатура и т.н.
На плота на бюрото е добре да има една дупка - ф60-80мм. Добре е тя да се намира близо до монитора. През нея минават кабелите за монитор, колонки, USB-удължителен кабел (за да не се гъзурчиш всеки път когато ще включваш MP3-ката). Потърси си "тапа" за въпросната дупка. Тапата има 2 полуокръжности, които се завъртат, прибират кабелите и затварят дупката.

Добре е да предвидиш кабелен канал за скриване на кабелите или да монтираш скоби за фиксиране на окабеляването.
kobutan - специалист
оптимик си е супер - особено ако работиш с аутокад. а за оптимизиране - не била най добрата и тем подобни неща - няма най добър софт, правени са тестове с различни програми като кътрайт например, кътинг и бесткът и оптимик въобще не се представя лошо...на карта на разкроя не се гледа само колко може по малко листове да изкара, а технологичността на картата....
а колкото до крака - за версия 2,36с ли е? тя си е на български, старата 2,17 не е. крака за старата се ползва - слагаш го в папката на оптимик и го пускаш - там май имаше бутон пач и той си свършва работата. Plan-IQ към днешна ДАТА може да се намери, мисля че разбра къде..ето ти ръководство за оптимик
http://tranz.it/load.php?id=oVDJ6enlnfQ68FeX244039
а за бюрото - там където е компа го направи и по широко от 20 см, въздуха трябва да циркулира и да се охлажда, а също ти трябва и достъп до компа - включване и зключване на usb устройства например и трябва лесно да стигаш до компютъра....
maroka - специалист
оптимик си е супер - особено ако работиш с аутокад. а за оптимизиране - не била най добрата и тем подобни неща
Ми да ти кажа бачкам си с КАД и ползвам Plan IQ. Както споменах и не само аз :)
Ако си работил и с 2-те програми ще ме разбереш...ако ли не - няма какво да се обясняваме тука...всеки си ползва това, което му е удобно. Никой не твърди, че само един път води до Рим :)

Иначе конкретно за Оптмик-а, версията е 2.17 и не е с патчер, а с кийгенератор, демек сериал нейде трябва да се иска...аз обаче съм забравил къде :)
kobutan - специалист
ако е сериал - в оптимик избери абаут - като се отвори прозорчето за програмата там има бутон регистрация и пробвай там да го впишиш...на дриймтийм ли е крака?
относно аутокад и опитимик - оптимик има функция преизчисляване на шкафове - въвеждаш примерно кухн.шкаф с 3 чекмеджета на 300 мм ширина, описваш всички детайли и как се изменят - виж ръководството дето съм дал и после автоматично оптимика ти изчислява всички детайли за шкаф от същия тип с други габарити - затова на всички, които работят в базовия аутокад тази функция на оптимика е много полезна. просто трябва в оптимик да си въведеш всичките типове шкафове под един размер, което става бавничко, но затова пък после си е голямо удобство. а ако работиш с мебелна програма - тогава не ти трябва, щото мебелната програма автоматично си прави спецификации, чертежи на детайлите, разкрой, себестойност и така нататък....
а за Plan-IQ - не ми хареса нещо, никой не познавам, който да работи на нея.... търсене в датата му е майката....
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Бюро за компютър" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: