Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
bobtosh - специалист
Здравейте!
Хубав форум си имате тук.
Имам един въпрос. Ще боядисвам тавана и стените с различни цветове латекс, като ще започна от тавана. Как да "отсека" ъгъла таван/стена максимално добре за да не стане зиг-загообразна границата. Правил съм го с държане на тънка летвичка и боядисвам първо с четката, но мисля че има и по-добър начин?
Благодаря!

За перфектно отсичане на таван, при боядисване на стени в два и повече цвята, се свържете с препоръчани бояджии!
velsi - Почетен майстор
Хартиено тиксо.....

Прикачен файл

IMG_0245.jpg
IMG_0245.jpg (22.67 KиБ) Видяна 40408 пъти
bobtosh - специалист
а тиксото като го свалям после? няма ли да отлепи боята, защото тя ще е нанесена доста скоро. Примерно боядисвам тавана и ако сложа върху боята тиксо на другия ден, за да боядисам стените, после като го свалям може ли да има проблеми?
velsi - Почетен майстор
Това ще ти кажа като отлепя моето. :-D Дори и да се отлепи някъде то ще е съвсем малко. Мазваш го с малка четка и толкоз. Няма 100% сигурни работи.
bluelemon - специалист
Взимаш някакъв лист тънко PVC или нещо подобно квот са сетиш. Мажеш първо таваните смело, после взимаш един помощник който държи тази плоскост опряна в ъгъла а ти отисичаш през това време другата стена и фактически няма как да оплескаш защото плоскостта пречи. Дано да съм обяснил :) И така малко по малко ще отсечеш положението. Колкото по широка плоскост по бързо ще стане. Със тиксо си свалих яко латекса в ъглите :) Пък ако си по ловък и сам можеш да си държиш плоскоста а с другата ръка мажеш :? Успех!
bobtosh - специалист
мдааа.. това съм го правил с тънката летвичка /PVC/ ..както бях отбелязъл и в първия ми пост. Въпроса е дали може да се получи по-добро отсичане, примерно както в някои офиси и магазини забелязвам все едно е оцветено с фотошоп едва ли не?!

Вече разбрах че има два вида хартиено тиксо.. едното е по-тъмно и е по-силно, а другото е по-светло и е за латекс - не лепи толкова силно. Може би ще пробвам с тиксото. Хмм.
velsi - Почетен майстор
Така... Нека да докладвам. Явно наистина има различни видове хартиено тиксо. Това, което ми продадоха на мене залепна толкова яко, че ми смъкна всичкия латекс от тавана. Едвам го отлепих и от един гардероб, където бях залепил малко. Сега се сещам пък, че лятото купувах да облепя една дограма и никак не лепнеше.... Естествено в магазина никой не ти обяснява това и не ти предлага избор. Търговци, какво да ги правиш.....
masteradmin - майстор
Това е защото хартиеното тиксо се отлепва веднага след боядисването още преди да е изсъхнал латекса, ще ви покажа утре как съм си отсякъл офиса. Задължително се лепи тиксото и в 2-те посоки, защото 1-2 ръце немогат да покрие другия цвят.
velsi - Почетен майстор
Нищо не разбрах. :?
masteradmin - майстор
Ами исках да кажа че хартиеното тиксо се сваля веднага докато е мокро, защото ако изсъхне се сваля с латекса. При това повечето хора мислят че е достатъчно да слагат тиксо само за 2-рия цвят, но това не е правилно. Слага се харт. тиксо и за първия цвят защото ако от него попадне под втория - втрория цвят неможе да покрие първия добре и си личи.
Сега по-добре ли е ?

Тема "Отсичане при няколко цвята латекс?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: