Мечтата на всяка домакиня
phoenix - специалист
мерсииии, но днес сутринта докато си пих кафето реших как ще бъде. За всеки случай прилагам и лекинко кривата ми картинка, но става ясно. Ако на някой му хареса, може да ползва идеята. По-късно днес ще направя и точен чертеж, за да изглежда както трябва всичко.
Изображение
phoenix - специалист
Понеже ремонта по приключи, реших пък да се похваля малко какво съм свършил. Всичко съм правил сам, като единствено дойдоха майстори да поставят дограмата. Старата аз си я махнах за да няма непредвидени опустошения. Та станах и мазач и шпакловчик, и трегери се наложи да правя в движеие и ел. техник(за това поне имам и инженерна диплома :-D ), иначе сам си смених входната врата, сам се наложи да си направя и прозореца до нея, понеже ми искаха някаква сума от 450лв за прозорец с врата... та в топливо си купих врата за 230лв и прозореца ми излезе 20 лв (с профили от бриколаж). Вътре всичко сам съм правил, но малко свършиха парите за да сменя барплота който е различен. Целия ремонт започна на 20-ти октомври та до днес съвсем сам с лека помощ на финала от баща ми, но бебето тръгна месец по-рано да излиза и се наложи да поискам помощ. Плоскостите за кухнята излязоха 460лв., като кухнята е дълга 3,50м, и панти, механизми и крака излязоха около 80лв., труда от мен след работа. Камината също е по мой проект, както и изработката на камината и цялото парно. Остава ми само да свържа системата и към слънцето, но това друг път :-D .
Сега малко снимки:
Изображение
това е деня преди смяната на дограмата :?
Изображение
а тука вече съм поставил някакво подобие на трегер над прозореца, понеже нямаше нищо... та няколко кола за ограда и допълнително стомана в сместа отгоре.
Изображение
Изображение
най-накрая малко прогрес
Изображение
Изображение
ето го и проекта на камината, но нея я направихме преди 4 години и от тоава претърпя няколко корекции.
Изображение
Изображение
а това е вратата, прозореца до нея си е мое дело
Изображение

Изображение
Изображение
тука вече нямах нерви да мажа и прасках гипсокартона наклона във вертикалата беше повече от 10 сантиметра.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
а тука вече малкия рактор го въведох в експлоатация, понеже стана студено.
Изображение
шкафчето за обувки заедно със закачалката ми излезе 45лв. без дръжките :)
Изображение
а това е кухнята преди:
Изображение
Изображение
и след:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
ето само този плот остана да го сменя
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

За сега толкова, като междувременно направих и бебешкото легло и малко корекции по другите стаи, като изолация на всички тавани и малко боядисване и освежаване на всички стени и тавани.
Изображение
NRG7 - специалист
Страхотно,само да питам всичко това,сам ли си го прави? :2thumbs:
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 1:45 am, променено общо 1 път.
phoenix - специалист
съвсем сам :shock: :? :lol:
каква идея ще дадете за сводовете. Печката е вътре и е до входната врата понеже искам да се ограничи всичкия прахоляк и пушек в антрето. И я преместих там точно преди да се роди бебето, с мисълта да го предпазя. Преди беше в хола, после в кухнята..... колкото и да пазиш, навсякъде прах и пепел. Там до вратата най-добре. А и мощността на каминката ми е малко в повече и навсякъде е 25градуса когато огъня тлее, не мога да я засиля, след като свързах и бойлера малко се поуспокоиха нещата де, но следва прокарване на радиатори и на втория етаж и така нещата ще си дойдат на място. Само че всичко това догодина, все пак имаме бебе :party: . За сега всички ремонти са замразени. Остана само решетката на леглото и дръжките в кухнята
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 1:44 am, променено общо 1 път.
phoenix - специалист
честно казано и мен ме дразнеше в началото, НО етажа в който живеем се пада приземен, и баба ми има балкон отгоре а всички прозорци се падат в някакви сенки, та в нас е много подтискащо и мрачно, за сега реших проблема с луминесцентни лампи и енергоспестяващи, та почти по 20ч светят лампи в нас за да не се чувстваме като в мазе. Макар че сме наравно, а не под нивото на двора. Та всеки прозорец съм го направил да е максимално голям.
Относно сводовете.... никъде няма гипсокартон. Ситуацията е следната:
къщата е мноооооого стара в центъра на Варна и няма основи. Изникнаха безброй проблеми при опита ми да направя изобщо етажа пригоден за живеене. Преди 10г. просто ви е бедна фантазията на какво мязаше. Всички тавани вътре бяха провиснали с по над 20 санта в центъра понеже камъшита и мрежата се бяха отделили от гредите.... всички стени бяха ужасни, като 2 по-малки стенички паднаха като махнах мазилката :shock: :shock: :shock: Ситуацията изглеждаше отчайваща, работил съм до 2-3ч сутринта, понеже всичко след работа. Добре че баща ми ми удари едно сериозно рамо. над 2 месеца изкарвах пясък и кал и дърве от вътре. Дядо ми не беше слагал цемент никъде, та донякъде ме улесни разрушението. Но всички стени бяха толкова криви че за да ги изправим сме зидали цели тухли единички в мазилката. Както и да е, това време мина. Все пак има още много, но понеже всичко правя сам с помощ от баща ми нещата не вървят толкова бързо, освен това и живеем там. Там където има сводове, навремето нямаше, аз ги избих и реших да направя сводове, понеже не се знае на къде ще тръгне къщата :shock: :shock: а свода е най-здравата конструкция та сега има сводове с арматура в тях. При това станаха и криви, ноооо кой ме е учил да правя сводове... те са първите и последни сводове които съм правил :-D , освен да ги изправя с гипсокартон но вече почнах да се изморявам и не ми се цапа повече.
Скоро ще искам идеи за детската, само да решим коя стая ще опразним. Все пак къщата е 60 квадрата.
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 1:44 am, променено общо 1 път.
phoenix - специалист
е те сводовете ги направих още преди 10г. когато бях почнал да се отчайвам от положението и една вечер просто ги направих и се приключи. Вярно че сега не се връзват с кухнята, ноооо малко ще си почина, догодина като порасне бебо, ще съм събрал сили да продължа с рушкането. Иначе навсякъде сме сложили вертикални щори и цветовете на стаите са бледо жълти, бели, по-силно жълти, таваните до скоро бяха на облаци, а по едни импровизирани трегери бях сложил тапети на тухли..... абе който влезе и казва че все едно влиза в някаква приказна къщурка, ноооо на нас взе да ни поомръзва и почнахме с леки трансформации, като за начало махам тапетите и правим шпакловки една по една на стените и боядисваме в меки пастелни тонове. Аз лично много държа на детайлите и правя всичко с голям мерак, стоял съм до 4 сутринта, като ме обхване треската да свърша нещо. и така, За сега приоритетите са завършване някак заради прахоляците и бебето, довършване на кухнята и догодина, нов комин!
На всичкото ми бързане преди седмица се наложи да си местя офиса и за капак, смотания диван в хола се разпадна, та и него разфасовах и ремонтирах, а дивана трябваше да го снимам.... сякаш е правен от деца 3-ти клас в час по труд и творчество.... просто не мога да го опиша 4 летви заковани с по един пирон който излязъл на половина и всичко стои заедно благодарение на плата :? :? :? :-D и за това някой е давал пари :evil:
Не знам каква ти е мощноста на камината но така и губиш около 30% от излъчването, колкото до барплота не съм убеден че откритият е по добър, както си направил основата просто го облечи с корк. Цената му е към 15 лв. кв.м. / парафинираният/ . Дава доста топло усещане и е практично. По принцип това работя и ти го казвам от опит. :-D

Тема "Дайте спешно идея за един барплот" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: