• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
fichtenweg - специалист
Преди години и на мен ми се е налагало да връщам показанията на километраж (беше на едно старо рено). Не мога да си спомня вече пък на колко коли съм откачал километража - нексия, сузуки (при японските и корейските беше по-лесно :-D ) повечето тогава бяха с механични одометри и навремето си мислехме че като ги направят с дисплей ще е много по-трудно, но все пак не се оказва така.

И аз ще се присъединя към мненията на beos и staho. След като е автомобилът е производство 96 г. следва да има такава букса за връзка към ECU-то (engine control unit). Предвид това че ще ти се налага често често да го правиш - най-лесният и подходящ вариант за теб би бил да ползваш vag-com 3.11 има работещ patch за тази версия. Ще е необходимо да си набавиш и кабел - VAG-COM 409.1 USB KKL

кабелът изглежда така:

http://bgsale.eu/vag-com-4091.html

За vag-com лесно можеш да си намериш ръководство на български в нета, а из някои от автомобилните форуми ще намериш как се ползват някои от функциите в дясната част (които принципно се ползват само от сервизи). Ако се насочиш към този вариант те съветвам много внимателно да проучиш промяната на стойностите на кой канал ще ти свърши работа и да не променяш нищо друго. (Предполагам че все пак на caddy 96та година не могат да се променят кой знае колко параметри)
staho - напреднал
Вярно че с кабел и чрез диагностичната букса става най лесно и най бързо,но не се доверявайте на случайно намерен софтуер Имайте на предвид че на някой модели автомобили данните на км се запаметяват в ЕКУ-то други модели само в таблото а някои и на двете места И ако е нещо бъгав софтуера може да има непоправими щети по таблото а и в Еку-то Лично ми е попадало такова табло Затова ви съветвам ако ще го правите през буксата бъдете сигурни че е подходящия адаптор със правилния софтуер
fichtenweg - специалист
те обикновено вървят в комплект vag-com на ross-tech и 409.1 USB KKL, аз поне на друг софтуер не съм попадал (поне за VW производни), но така или иначе трябва да си се внимава с какъв софтуер се човърка

а staho, табло от каква кола ти е попадало, от VAG групата ли беше колата

като гледам автотърговците от доста време насам добре се справят с тая задачка - да променят стойностите на одометрите на коли с реални 300-400 х.км., така че и на колегата няма да му е много трудно.

Не съм се интересувал съвсем конкретно за диагностициране на кади '96 година, иначе щях да дам на колегата доста по-подробна информация.
staho - напреднал
Да от Ваг групата беше от голф4 точно със софтуер опитали да връщат назад обаче не се получило таблото беше неадекватно после се оправи но си беше чиста случайност че му намерих дъмп за паметта.Това имам предвид да се внимава иначе си е много лесно и бързо.
maxuel82 - специалист
като сте захванали тая тема я кажете как мога да навъртя километри на дигитлния тахограф на камиона?тахографа е "KIENZLE" нещо подобно:

Прикачен файл

mtco_1324.jpg
mtco_1324.jpg (21.97 KиБ) Видяна 12903 пъти
staho - напреднал
Какъв е камиона колега километража му с жило ли е?
На първо време трябва да се установи откъде взима сигнал тахографа
Чаро - Акълия
Стига точили нафта бе!!
Като гледам дигиталният тахограф, жило няма да има. Системата е сложна и трябва да се манипулира от специалист. Не е за направи/източи сам :lol:.
maxuel82 - специалист
Ами Мерцедес АТЕГО 2004г няма жило всичко е дигитално" мамка им" :-D :shock: сигурно има някакав начин ама не го знам :? Доколкото знам по старите тахографи работеха с импулс и на скоростната кутия имаше датчик ама на този немога да намеря такова нещо :? или е много добре скрит или е монтиран в скоростната кутия :idea:
staho - напреднал
А има ли ABS ако има най-вероятно от там взима сигнал километража и всичко което е свързано с километри
Iliev Labs - специалист
...
Последна промяна от Iliev Labs на съб авг 22, 2009 4:37 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Превъртане на километраж но напред" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: