Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
phoenix - специалист
стаята за дърва, не може да се усвои. А и тя се ползва като стая за дърва.
Верно истинския проблем е дневната светлина, но това няма как да го реша. Проблема с мухъла си е проблем... не знам как да се справя с него.
Тръбата е изолирана и е от пропилен, въпроса ми е ако сложа вата и гипсокартон, дали този мухъл и плесен няма да тръгнат между стената и гипсокартона и цялата вата да мухляса и да стане супер гадост. Както и ако някой има някакво по-практично разпределение с радост бих премислил.
п.п.
тя къщата си има собствени стени по принцип, НО това е само по принцип, някой стени са дебели по 50 см, някой са правени от половин тухла... абе това си е паметник.
Spokoiniq - майстор
За картон и вата не е много гот в случая, EPS вътрешно лепиш на гребен, мрежа и здрава тераколова или подобна шпакловка.В зоната където стената е изложена отвън (не е лепната за къща) много внимателно с цели плочи и ако се наложи дори фугиране с пяна за лепене на EPS.И много молби на Оня горе да ме рецидивира.Правил съм го на усвоен балкон, като горния и долния съсед не са ги усвоили, така че предпочетох да направя изолация тип "кутийка" за да избегна мостовете.Шеста година никакви ядове, освен 2-3 пъти нарушаване на шпакловката с разни мебели, тва му е недостатъка спрямо картона-че е по-крехко.
phoenix - специалист
какво е EPS(предполагам нещо като стиропор) иии.... "В зоната където стената е изложена отвън (не е лепната за къща) много внимателно с цели плочи и ако се наложи дори фугиране с пяна за лепене на EPS.И много молби на Оня горе да ме рецидивира." такава зона няма :):):):)
Matchless - специалист
Мухала като гледам май е заради пода.Каменните стени,зидането с пръст и начина на строеж ме карат да си мисля така.Предполагам ,че няма солидни основи и не са изолирани и влагата се просмуква от земята.А тръбата ,че е изолирана е нож с две остриета.Ако имаш топла вода добре,но ако имаш студена само и е с изцяло външен източник водата остава студена,не може да се стопли от изолацията и всъщност кондензира,то и от други неща зависи естествено,но си мисля ,че тук това е причината.Радиатора там не е особено ефективен.Прозорец и външна стена се топли с него,ако може да се премести ще е добре.
П.П.Всъщност с водна риза ли е,не мога да видя хубаво,тогава това отпада и остава само пода
phoenix - специалист
такааа сега да дам доуточнения.
както се вижда на първата картинка с общия вид на къщата от всякъде сме обградени с къщи. Тръбата с водата която минава през нея стена е централния водопровод на къщата, но тази тръба идва през други 2 къщи :-D :-D :-D :-D , сложна работа. С други думи навремето имота е бил един и е имало една къща. след време този имот е разделен на 3 части, една 120м2 и две по 60м2, първата(истинската къща която си е била на този двор е в началото на двора), след това следва парчето 60м2 на което има някакво подобие на къща(2 стаи) една върху друга от едната страна на двора и от другата стана още 2 стаи една върху друга, и след това е нашата къща която е в дъното на коридора от къщи и въпреки че е на 60м2 е най-голяма, понеже е цялостно застроени 2 етажа, другите имат двор посредата и има някакви подобия на къщи. Та водата за нашата и за 2-рата къща идват от първата къща. Преди време като се захванах с ремонта, реших да си пусна отделна тръба от водомера на първата къща до нас, защото всичко беше една плетеница и безкрайни спорове, кой на кого краде водата, и сега имам една тръба която се движи от кухнята на първата къща, по стената и от там влиза във втората къща по стената и и влиза в нашата къща. и това е само студена вода. Не вярвам да е кой знае колко студена тръбата, а и мухала не е само на нея стена. мухъла се появява на всяка стена ако оставиш нещо долепено да нея. Според мен основния проблем е че няма стабилна основа и плоча, НО ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО ДА СЕ НАПРАВИ.... трябва да се изселим, да съборим къщата и всичко от 0, но баба ми не дава да се пипне нищо, и разбирайте че и в момента сме във военен конфликт с нея(тя е на 2-рия етаж)и това продължава от момента в който реших да ремонтирам първия етаж и игзоних квартирантите и. Там няма мухъл, няма влага, и е светло, слънчево и си има балкон, който да ни прави на нас сянка.
п.п.
каминката е с водна риза, мое производство и си работи много добре. Не смятам да местя радиаторите, Както казах аз я правих и не знам колко КВт е камината, но се оказвам се с твърде голяма мощ и каминката само си тлее, а в нас е 24-26 градуса. Зимата за сега я изкарах с 5 кубика дърва, като се има предвид, че баба ми от горе също гори от тези дърва в една печка чудо.
п.п.п.
за да добиете представа на извършения ремонт, който направих след ремонта за да мога да ползвам изобщо етажа :-D и който почнах август месец като разбрах че бебето е на път, до днес ето можете да разгледате тук
Matchless - специалист
Има си начини по принцип за спиране на капилярна влага.Сещам се за хоризонтална изолация на зид,но той се прилага при тухлени фасади най-вече,при каменни малко по сложно.Ако си решил с гк,аз бих използвал влагоустойчив или направо гипсфазер и наилон за хидроизолация.Ако с стиропор или фибран накови им дюбели.Разни грундове и хидроизолиращи мазилки също може и да помогнат,но като се има предвид какъв е зида ме съмнява да е дългосрочно решение.
phoenix - специалист
ъъъъ, май не сте ме разбрали, не че зида е каменен, тухлен си е, но там където не е стигнала тухла има сложен камък или дърво, или каквото имало под ръка. Иначе стените са правени от тухли единички от онези старите и плътните. КОлкото ида е странно, въпреки че няма никакви основи, и е зидано основно с кал, и няма кьорав трегер, къщата няма нито една пукнатина.
камък в зида на единствената външна стена, а това в десния ъгъл са дървени трупчета вместо тухли:
Изображение
Matchless - специалист
Моя грешка.:) Въпреки това нещата не се променят особенно много.Външната стена можеш да я изолираш отвън,направи и цокъл ако може.Начините за хоризонтално хидроизолиране са три-1. прорязва се стената на няколко пъри и се поставя някаква мембрана,това несъм го правил2.Пробива се дупки и се вкарва хидроизолиращ разтвор под налягане ,за да проникне надълбоко по капилярите(и това не съм го правил:)3Пробиват се дупки близо една до друга и под ъгъл, поставя тръба с шише с разтвор.При положение ,че зида е единички,носещ е и т.н. не бих рискувал да пробвам нито един.Ако "изчакъркаш" малко фугите има и мазилки хидроизолиращи.На weber има една мазилка дето може би би ти свършила идеална работа.
http://www.weber.bg/Servlet/Redirector; ... 660&id=880
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на пон мар 23, 2009 11:28 pm, променено общо 1 път.
phoenix - специалист
малеееее много ме кефите.
колега Matchless, гледам си от Варна, мога да те поразходя с колата и да ми дойдеш на едно кафе/бира на гости да видиш за какво става дума. Постепенно осъзнавам, че си прав с тази мазилка и понеже се сещам какво трябва да направя и че посмъртно няма да вкарам майстор започвам да пия бира в чаша от шампанско докато забравя какво си казал :-D :-D :-D :-D :-D :-D вече преполових един литър.
Emerald.... и на тебе много се кефя и осъзнавам че вие 3-мата заедно с мим сте единствените които вземат проблема ми под прицел. Пращай каквото си измислила, смятам че скоро ще имам супер яка къщурка в центъра на Варна, направо нещо като малко бижу.(май говоря глупости под влияние на алкохола и на двамата идиоти от мюзик айдъл дето ги гледам/слушам). Ако се стигне да разбутване на стени, задължително ще се консултирам с някой който това му е професията. Нека първо се спрем на някоя добра идея. Мерси предварително!!!! и поклон за помощта. На един идиот като мен, му дай още малко идеи и му гледай сеира. :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Тема "Преустройство, разпределение и изолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: