Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
ribnikolaevi - майстор
Поради причината, че все още си проектирам банята /вместо да я изпълнявам/ имам още въпроси: Сега се къпах и зърнах една туба, 10 литра, която държим в банята за редките случаи на липса на вода от водопровода - да си измием тоалетната. Не ми харесва идеята да държа туба или бидон в банята. Не ми харесва и идеята да нямам резервна вода и да не мога да ползвам тоалетната /или да мирише/ в някои редки дни. Та по въпроса. Знаете ли изобщо как се казват подобни резервоари, вместимост 30-80 литра, мисля ако има плоски такива да го монтирам над вграденото казанче. Попитах на бързо чичко Гугъл, но не можах да си задам въпроса правилно вероятно, и не получих правилния отговор.
Някой има ли информация - фирма, марка, някаква друга информация?

Ако Модераторът прецени, че съм сгрешил мястото, където да питам, нека премести темата ми.
naskov - майстор
Ей тук варели всякакви
ribnikolaevi - майстор
Благодаря за идеята, но аз от това се опитвам да се спася :? . В тази фирма нямаше под 230 литра, а на мен ми се иска по-малък резервоар, с правоъгълна форма, плосък, за да се побере над вграденото казанче.
И да си повторя въпроса за терминологията, за да си поговоря с чичко Гугъл - как се казва това, което търся, едва ли е бидон /или варел :lol: / ?
Благодаря предварително на имащите наистина такава информация, които са готови да я споделят с мен.
Deo-x - специалист
http://www.europlast.bg/bg/bch.html Намерих нещо за теб,на най долната снимка е и незнам дали ще ти свърши работата.
chapara - майстор
Вълшебната думичка е :

Хидрофор

Успех :roll: :wink:
ribnikolaevi - майстор
Сериозно?!?!
Чак хидрофор не искам да слагам. Няма да правя налягане в системата, а по гравитачен път, само за пълнене на тоалетното казанче.
Но въпреки това ще проверя и с тази вълшебна думичка. Благодаря все пак.
Да допълня, че този резервояр ще е вграден, както и казанчето.
ribnikolaevi - майстор
Търся нещо подобно http://www.aquapump.net/product/99 но да не е за питейна вода /за да е по-евтино/ и да е до 50-80 литра максимум.
Iliev Labs - специалист
ribnikolaevi написа:
Сериозно?!?!
... Няма да правя налягане в системата, а по гравитачен път, само за пълнене на тоалетното казанче.
..........
Да допълня, че този резервояр ще е вграден, както и казанчето.
Направи си го от стъкло. Като аквариум. Само че, се чудя, как да не се препълва. Може би с преливник?
sstambo - специалист
може и да се сложи някакьв подплавьк да спира водата като се напьлни ,като тоалетно казанче

Тема "Резервоар за вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: