• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте,
Живея в стара масивна тухлена кооперация и преди половин година направих ремонт. Плочките са залепени без да се пести материал, но проблемът е, че на една от стените на банята ми избива влага. Във стена има полипропиленови тръби. Петната от обратната стена на банята се появяват и изчезват, но има доста влага и се образува мухъл. Въпросът ми е дали може да е теч или конденз? Някой имал ли е подобен проблем? Има ли разрешение или трябва да се кърти банята?
Благодаря,
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не подаваш достатъчно информация. Например вид, размер, цвят, място на петната. По кое време се появяват.... откога....какво е било преди ремонта... тръби сменяни ли са... какво значи "без да се пести материал"....
Снимки?
Моля да ме извините, за първият пост където не съм дал много подробна информация, но не ми се е налагало до сега, да споделям такива проблеми. Ами петната са жълти на цвят, но можеби това е защото на стената има колор кит. Размера на най-голямато петно е около 35-40 с. диаметър, появиха се преди около 3-4 седмици. Сега петната посивяват и се образува мухъл. Материал не е пестен в смисъл, че плочките са лепени както си му е реда. Преди ремонта в стената имаше стари метални тръби, но никога не съм имал подобен проблем. От миналата година септември месец, когато направих ремонт на банята тръбите са полипропиленови.
ciryl - напреднал
Здравей,
Възможно да е конденз. Ако при ползване, водата е много
студена и влагата тогава се появява, /при не ползване петното
засъхва/. Ако е водопр. теч, ще избие и ще има постоянна влага
/теч/.
Spokoiniq - майстор
петната на височината на тръбите ли са?(ако помниш къде минават де)
sasooooooooo - "специалист"
Огледай хубаво за дупчици от не-добро фугиране, особено ако има към стената разни лайсни. Ако ти е теч от тръбите би трябвало петното да расте постоянно, а не да изчезва. Конденз не вярвам да е .
Успех!
Dansaver - специалист
За момента пръскаш със Сафо и следиш какво ще стане след някоя седмица, ако пак избият мирише на къртене, но не бързай както пишат съфорумците провери си фугите и лайсните преди да предприемеш каквото и да било трябва да се установи проблема от къде идва.
За конденз е малко вероятно, но не невъзможно, ако тръбите са без изолация и са вкопани са на дълбоко.
Благодаря на всички съфорумци за съветите. В момента изчаквам, но работата за съжаление май отива към къртене... Моля Ви да напишете предложения за това как повече да не се появява тази влага след като разкъртя :sad: Какви мерки да предприема???
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
не говори за къртене. Не знаеш откъде идва влагата!
  • 1
  • 2

Тема "Проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: