Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Правил съм локално парно на твърдо гориво(мойто) на един етаж и съм наясно с основните изисквания Та въпроса ми е трябва ли да се слага 2помпа на локално парно на което два от радиаторите са на съответно на 2етаж и таванска стая (става въпрос за вила на един приятел)Печката ще е на първият етаж със 2 радиатора +радиатор в банята
Antonii - майстор
Не е задължително, но трябва да се сметне каква помпа ще ти свърши работа.
препоръчай те помпа . Таванската стая и 2 етаж са на височина към 3.5м спрямо печката а има и един кръг на първият етаж с 2 радиатора 2000/600+ лира в банята горе са също 2 радиатора.
naskov - майстор
Serg71 написа:
препоръчай те помпа . Таванската стая и 2 етаж са на височина към 3.5м спрямо печката а има и един кръг на първият етаж с 2 радиатора 2000/600+ лира в банята горе са също 2 радиатора.
Grundfos 25/4, 25/40, WILO 25/4
alsted - майстор
Помпа никога не е излишна.Имам най-добри впечатления от grundfos.В твоя случай е удачна най-евтината.Параметрите 25/4 означават 25вата, за 4метра височина.Повече ватове са нужни при по-голям дебит/повече радиатори/, височината касае етажите.Иначе за деривачно подгряване е в сила правилото:източника-най-ниско, топлата винаги се изкачва, студената-винаги слиза!...като се спазват преходите в диаметър за компенсиране на съпротивлението.
Antonii - майстор
Абе 25 май не е са никакви ватове, а е диаметър :wink:
Но в случая няма значение.

Тема "Дайте съвет за лок парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: