• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kkooccee - помощник
Имам следният проблем. Кова ламперия на тавана на таванските стаи и майстора каза да си купя азбест да да ми опакова комините за недай Боже да стане беля. Обаче азбест няма по складовете, бил канцерогенен и не го продавали вече. Моля ви кажете ми някакъв заместител, като се има предвид че оставихме малко място и май гипсиокартон като вариан отпада заради дебелината.

Благодаря ви предварително, а имам и срок до петък. Моля помогнете!
housedoktor - майстор
Този майстор е на около 50 г нали?????Какъв азбест бе???!!!! Такова нещо на запад се маха от специални фирми екипирани с скафандри като космонавти.Силно канцерогенен-забранен за употреба
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Азбестът е забранен от има-няма 40 години. Е, Стефан да каже.
Какъв картон? Картонът не е изолатор. Минерална вата - стъклен аили каменна, клинкерит за гарнитури... материали бол!
housedoktor - майстор
Използвай шамот- огнеустойчива глина.Дървени части от конструкцията на мин.10 см.от комина.Може гипсокартон-той е негорим ,но само като облицовка на близки дървени греди например.Странното е ,че в учебниците по които учих в строителния техникум пишеше за азбестово брашно,а няма нови издания до сега .
Последна промяна от housedoktor на пон май 25, 2009 6:49 pm, променено общо 1 път.
laki1968 - специалист
пресована минерална вата,ако ти е скъпа може и обикновена........
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
" Малко място" ... това е ламперия. Реже се излишното.
emil_v r - майстор
Не е канцерогенен азбестът . Защо да е ?
Той е екологичен чист природен минерал , химически неактивен с нищо.
Химикалите в лепилата за фаянс са канц. , и за 5 год ти намаля активният обем на дробъ на половина.
Баба ми и аз сме пили вода от такива тръби , покриви и вътр. плоскости бяха с азбест и умираха по- малко хора от канцер .
Канц. са пластмасите и консервантите и какво ли не .

подпис
---------------------------------
върви народе изродени
Последна промяна от emil_v r на пон май 25, 2009 7:39 pm, променено общо 1 път.
LKK - специалист
магнезиев борд - може би ще ти свърши работа.

http://www.raster-bg.com/index.php
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
ем.вр. Азбестът има едни малки власинки, нищо , че е камък, дето ти баватмамата през дробчетата.
А отн. канц. то е с натрупване. 1 от азбеста иии2 от червената боя в сокчето иии 3 дишане остатъчно газове от пласмасата ии 4 по три часовника на сяка ръка иии 5 антибиотци у пилето ии 6 хормони у млякото ии 7... та поне азбеста са махнали
kkooccee - помощник
Хееей, благодаря ви!!! Много сте бързи.
Аз минерална вата сложих, но между ламперията и черната ламперия под керемидите, но нямам 10 см то комина. Той е зидан с бетонни блокчета и на втория етаж не паля печка на дърва но знае ли човек.
Откъде да намеря този магнезиев борд?
  • 1
  • 2

Тема "Добър ден, Майстори!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: