• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 50
Ел. инструментите. Консумативи.
sstambo - специалист
Niky77 написа:
До sstambo

Много си отворен! Без гаранция да, но бракувани няма! За твоя информация, ако не ме знаеш ще повторя и за теб- продавам и сервизирам Спарки от 11 години! Продал съм и много "подаръци"!Между тях е имало и "преоценени", но това са машини, ходили по панаири и изложби.Моят личен перфоратор БПР240Е е такъв, а няма нищо общо с другите, защото е от прототипите.Купил съм го от човек, на който са го дали вместо пари,а не от завода!

Ако може да ме светнеш, какво означава неизчислени?
абе я си купувайте каквото си искате ,пьк после си бльскайте главите.
NEMESIS - специалист
За да не пускам нова тема и понеже става дума за Спарки-ще запитам тук:Имам бормашина BUR 2 350 CET-съвсем нова и ми прави впечатление че при работа много искрят четките-направо погледнато отстрани си светят/присвяткват/-нормално ли е това?
Нека който разбира да даде своетно мнение.
Извинявам се за може би глупавия въпрос :?
Niky77 - специалист
Светенето е нормално, лошото е когато започне да пърпори ротора!
Здравейте можеби няма да ми е за тук въпроса но ако някой знае моля да ми отговори!
От доста време търся да закупя стационарен шмиргел, но не желая китайски ментета а искам българското , на някого може да му е смешно за българското но то си е най-здраво за мен. Та въпросът ми е следния!
Искам да попитам някой има ли наблюдения върху стационарните шмиргели на спарки МБГ 150/175/200. http://sofia.sparkygroup.com:1780/~pr/p ... MBG-bg.pdf
Заслужават ли си парите, как са здрави , издръжливи ли са?
Виждам че има много вещи лица които обесняват нашироко (с разбиране, разбирасе) ще ги помоля да изкажат мнение и по моето запитване. Благодаря ви предварително!!!

Прикачен файл

137 ETS 022.jpg
137 ETS 022.jpg (20.26 KиБ) Видяна 9670 пъти
Здравейте, колеги!
Трябва да се обзаведа с мощна оберфреза 2 КВ за любителска работа. Наясно съм с предимствата на по-скъпите модели на Бош, Макита или Фестуул, но ми трябва любителска машина, на любителска цена.
Та - въпросът ми е към колегите, които имат някакъв опит с най-мощната фреза на Спарки - X 205CE .
Как я оценявате?
Интересувам се най-вече от надеждността на двигателя, лагеруването и константната електроника. Върши ли работа системата за фино позициониране на фрезера?
И въобще - ако някой има преки наблюдения с тази иначе добре изглеждаща машинка / и с добра цена, за класа си ;)/ - моля да сподели опит! Обещавам, ако реша да я купя, да направя същото!
Лек ден на всички домашни майстори :)
Наблуденията ми са в частта консрукция и ремонт, но като експлоатация не се наемам да дам мнение.
Според мен за парите си струва. Трабва да си наясно обаче, че е 100% Китайче и няма нищо общо с проиводството на Ловеч. ( не че Makita не е Китайска де :). финното позициониране е прилично. Лагеруването също. Недостатък споед мен е не добра ремонтнопригодност. Втулката за цангата е залепена за ротора и практически няма сваляне. Хваща ценги 123мм което е добре. Моя съвет - срува си вземи я.
griffin - майстор
колега прецени си дали ще ти е удобно да работиш на ръка с фрезата или ще я ползваш повече стационарна, аз като видях на живо колко е голяма и направо се ми падна шапката какви размери има :-)
mitkolubo написа:
Наблуденията ми са в частта консрукция и ремонт, но като експлоатация не се наемам да дам мнение.
Според мен за парите си струва. Трабва да си наясно обаче, че е 100% Китайче и няма нищо общо с проиводството на Ловеч. ( не че Makita не е Китайска де :). финното позициониране е прилично. Лагеруването също. Недостатък споед мен е не добра ремонтнопригодност. Втулката за цангата е залепена за ротора и практически няма сваляне. Хваща ценги 123мм което е добре. Моя съвет - срува си вземи я.
Колега - благодаря за обстойния отговор :)
Предполагам, имате предвид цанги 12,7 мм / 0,5 инчовите/ ?
Ако втулката поема и тях - това е много добре, именно на тоя размер могат да се намерят най-евтините фрезери в Ибей!
Последна промяна от Ivor на нед дек 20, 2009 4:36 pm, променено общо 1 път.
griffin написа:
колега прецени си дали ще ти е удобно да работиш на ръка с фрезата или ще я ползваш повече стационарна, аз като видях на живо колко е голяма и направо се ми падна шапката какви размери има :-)
Разбира се - фреза с подобна мощност и габарити се ползва най-вече стационарно / вече съм приготвил носещ плот и крепежи/ . На ръка - само в неотложни случаи! Това е и чарът на подобни фрези - вършат горе-долу работата на стационарните 1,5КВ фрези + ръчната опция + половината цена - за един любител, като мен, си е предимство.
Така че - размерът и теглото не са проблем, още повече, че вече имам и малка фреза ;)
vasilev - специалист
имам такава фреза почти две години и нямам никакви забележки.
Е била тежка за ръчна работа-нищо подобно като имаш предвид мощноста направо си е кеф да работиш с нея.
Преди нея имах един жълт АЙНХЕЛ вярно че е лек но си беше жива мъка.Колега купувай СПАРКИТО смело.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 50

Тема "Инструментите на Sparky - Ловеч" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: