Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
iolly_ - специалист
Здравейте, моля ви за помощ по отношение на едно душ корито.

Както виждате на снимката отдолу, искаме да заградим едно пространство с размери 135 на 80 с параван. Избрали сме той да е от 8мм матирано по химически път закалено стъкло с обков, без метални лайсни. Ще има две неподвижни стъкла и една врата.

На основата обаче сме решили да ложим душ корито. Естествено няма размери като за нас и затова ни предложиха едно с размери 120 на 80, показано на снимката по-долу, като останалото разстояние ще изградим с тухли итонг и ще направим като рафтче за шампоани и други такива.

Посоченото корито ни го предложиха в Сико, но притесненията ни са, че жена атам не беше въобще наясно дали става за нас, предвид, че ние имаме изграден извод за вана висок и той не съвпада като местоположение със сифона на коритото. Това разбрахме налага слагането на меки връзки от единия извод до сифона на коритото.

Въпросът ми е дали въобще това корито е възможно да се сложи и да функционира нормално. Как се монтира? Има ли някакви изисквания, които биха ни попречили? И от какъв материал трябва да бъде, за да е качествено и когато пада водата да не шуми като все едно пада върху ламарина.

Молим ви за помощ!

Прикачен файл

Capture_2.jpg
Capture_2.jpg (15.42 KиБ) Видяна 10899 пъти

Прикачен файл

Capture_3.jpg
Capture_3.jpg (16.27 KиБ) Видяна 10899 пъти

Прикачен файл

korito2.gif
korito2.gif (79.91 KиБ) Видяна 10902 пъти
Rumen Iankov - специалист
По добре си направето корито от плочки :)
miro_dim - напреднал
Сифонът на коритото е с мека връзка и просто му задаваш нужния наклон ,с повдигане и нивелиране на коритото и си готов.При нивелирането в повечето случай се получава фуга между ръба на коритото и пода става страхотно с самозалепваща лайстна ,подходящ цвят.Успех не е сложно
iolly_ - специалист
Ами много ни се иска да имаме такова корито...по-топличко е като стъпиш. Аз не разбирам всъщност на крака ли се продават тези чудеса..така предполагам, че ако го поръчаме ще дойде техник и ще ни го нивелира с краката. Проблема е, че пише на схемата височина 17..дали ще стигне предвид, че имаме висок извод за вана..все пак нали наклон трябва да има от единия сифон към извода.....

Освен това се чудиме това кухо пространство отдолу, което се получава не малко...запълва ли се с нещо....явно коритото след това трябва да стъпи на борд, който да направим от итонг, но пък отдолу как ще се ремонтира ако се пълни с нещо. Ако пък е кухо..няма ли да дрънчи водата, като пада по него...мног овъпроси..искам някой да ни помогне да си ги изясним.

И тази мека връзка с коритото ли се продава и дали ще е достатъчно дълга да ни стигне в нашия случай?
dundurma - специалист
имам вече втора душкабина.......................задължително си го направете вие-това е най-добрия вариант
lenko71 - специалист
iolly_ написа:
Проблема е, че пише на схемата височина 17..дали ще стигне предвид, че имаме висок извод за вана..все пак нали наклон трябва да има от единия сифон към извода.....

Освен това се чудиме това кухо пространство отдолу, което се получава не малко...запълва ли се с нещо....явно коритото след това трябва да стъпи на борд, който да направим от итонг, но пък отдолу как ще се ремонтира ако се пълни с нещо. Ако пък е кухо..няма ли да дрънчи водата, като пада по него...мног овъпроси..искам някой да ни помогне да си ги изясним.

И тази мека връзка с коритото ли се продава и дали ще е достатъчно дълга да ни стигне в нашия случай?
Извода за вана се изрязва наравно с пода и в него влиза гъвкавата връзка, която е в комплект с коритото(+ сифон естествено). Самото то е армирано отдолу, така че няма нужда да се запълва пространството под него. Водата не ".дрънчи". И накрая най-добре си намерете един майстор да ви го монтира - в магазина няма да ви предложат тази услуга. Той на място ще прецени как да го направи.
iolly_ - специалист
lenko 71 много ти благодаря за разясненията....оказа се, че наистина в СИКО не можаха нищо да ни кажат.....отказаха да направят оглед да видят дали е подходящо за нашият случай, отказаха и да се ангажират с монтаж..в последстви есе оказа ,че дори това което предлагат го нямат...но няма значение с изключение на последният факт з адругото сигурно е така..сигурно монтажа е елементарен и е нормално.

Решихме да го потърсим това корито в друг магазин и сами да се оправяме. Ще изрежем извода за вана на нивото на пода. Дано наистина меката връзка да се продава в комплект. Това, което още се чудим е дали наистина се продават на крачета тези корита? Ще изградим праг предполагам, така че отпред да се скрие кухината под коритото. То самото корито реално трябва да стъпи на този праг, нали? И после стъкленият параван пък да стъпи на него. Моля те пиши ми дали правилно разсъждаваме. И последното неясно нещо е дали после се укрепва с нещо още или просот се обикалят със силикон фугите и това е.

В СИКО ни казаха, че били от акрил тези корита. Това добре ли е?
iolly_ - специалист
Звъняхме в Aquanova ....предложиха ни същото душ корито, като на снимката, която съм качила по-горе. Полско е, от акрил, 120/80.

Продава се без сифон и без мека връзка.Трябвало да се закупят от железария, като меката връзка вървяла със сифона. Краката се продават с него.

Това, което ме притеснява е първо, че е дълбоко 5 см. Чудиме се дали не е малко и дали водата няма да излиза през вратата на преградата, защото все пак плануваме да е стъкло само с обков.

Другото нещо...момичето не можа да ми каже до колко се вдигат краката...каза само че обикновено се вдига на един два сантиметра.....това дали ще ни е достатъчно да се осигури наклона? Но най-вероятно тя не е запозната защото коритото е това от снимката по-горе а по схемата му краката могат да се качват на 17 см.

Момичето от магазина твърди, че не трябвало отпред да го преграждаме с праг, за да може да се ремонтира, ако се наложи и да се чисти отдолу. Това добре, ама някак не си го представям така да стои отворено отпред. Дайте идеи как да се направи, че да подлежи на ремонт и да е красиво...аз мислех да вдигнем праг, на който да легне коритото и да го облепим с бели плочки като цвета на коритото.

Ужас пълен хаос ...
Daniela83 - напреднал
Незнам дали твърдо държите да има такова корито. Като почнахме ремонта на банята и аз много исках подобно корито, но в последствие се разколебах. Размерите не съвападах и четох тук там, че колкото и добре да е уплътнено отдолу под коритото хващало мухъл пък и се хлъзга. Нашето решение бе да си изградим прагче върху което да монтираме стъклен параван и мисля, че се получи доста по-добре.Разгледай и в този магазин имат голям избор и може да ти хареса нещо http://www.jessica.bg/bg/products/dush_ ... %20140/70/?
Изображение
vidrata - специален-специалист
Виж изпълнено едно желание на мои клиенти.Паравана е по поръчка т.е. с размери взети след изграждане на прагчето.Така може да се направи кабинка с оптимални размери за помещението.Успех и все пак ти решаваш.

Прикачен файл

Каб1.jpg
Каб1.jpg (59.76 KиБ) Видяна 10715 пъти

Прикачен файл

Каб2.jpg
Каб2.jpg (63.6 KиБ) Видяна 10715 пъти

Прикачен файл

Каб.jpg
Каб.jpg (64.05 KиБ) Видяна 10716 пъти

Тема "Помощ! Душ корито - избор и монтаж!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: