Много интересна и все по-често дискутирана тема.
sstefanov - майстор
Трябва да слагам ламинат на остъклената ми тераса (около 6 кв.м).
Проблемът е че мозайката е с денивелация 10 см за оттичане на водата!

Търсих и намерих няколко теми, но точно денивелацията ме притеснява.

Начертах си терасата с хоризинтали през 2 см и си мисля за няколко слоя фибран по 2 см като изрязвам според чертежа плочите под наклон по дебелината плавно от 0 до 2 см. И върху плочите слагам подложка + ламинат.

Дали ще стане?

И къде мога да намеря в София розовия фибран на Аустротерм (ако остане този вариант)?
Spokoiniq - майстор
Стефанов, на Сточна гара в един от складовете отдясно идвайки от Подуене има на URSA, жълт XPS с необходимата плътност 2, 3 4 и нагоре дебелини, но не наслагвай 2 слоя един върху друг.По-добре на различните нива различни дебелини, не оставяй никакви фуги, а зъбите които ще се получат ще влязат под армираната замазка, не ги мисли.Без замазка всичко ще мърда, правил съм XPS и отгоре ламинат, но с минимална денивелация, която обрах с изравнителна замазка и отгоре XPS-a.Помисли и над тоя вариант.
sstefanov - майстор
Мислех да мина без замазка ...
Spokoiniq - майстор
Не става, освен ако не изрязваш 10см блокове със гореща струна и наклона по случайност съвпадне с твоя.Айде бре, ти от хорни не се плашиш, та от замазка ли :lol:
sstefanov - майстор
Точно така мислех да ги режа!
Опънат реотан + ЛАТР.
Spokoiniq - майстор
Наклона едва ли е равномерен, какво те притеснява, на тая жега за 3-5 дни макс е сухо като барут.
emil_v r - майстор
Стефанов , понеже си пич да ти пиша 2-3 съвета и аз .
1- Фибранът го лепи с теракол за мозайката , и всеки следващ пласт също залепен.
2- след като го завършиш , шпакловай не прецизно горната повърхност с теракол , изцяло. Външните части да е обърнат отстрани фибран да не прави термомост навън.
3- в средата на замазката сложи заварена мрежа 2-3мм дебела , тя е една поцинкована с квадратчета 3х3 см , или 5х5 примерно.
4- купи готова замазка у чувалчета , иначе щи се напука
5- гледай да не е полусуха и я трамбовай, след което , я завий с хайлон с/у пресъхване.
MASTER - специалист
Щом е само 6 квадрата, аз лично бих си бил цак да изкъртя мозайката, ако го правя за себе си.

Тема "Под на остъклена тераса с голяма денивелация?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: