• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
sergi - специалист
здравейте,
нов въпрос - възможно ли е и каква технология трябва да се спази, за да се облепи помещение за баня 4м/2 м с гнайс?
половината стени ще са стандартни с тухли, а другата част - гипсокартон зелен.

надявам се, имате идеи....
housedoktor - майстор
Не виждам проблем.Първо хидроизолационна замазка на 2 слоя накръст.После лепиш гнайса с хубаво еластично лепило.След това фугираш с хидроизолационна смес .После 2 слоя лак за камък на водна основа.Особенно внимание на ъглите.Хидроизолационна лента преди замазката и силикон около всички изводи Церезит и Изомат имат всички необходими продукти.Нека някой от фаянсажиите се изкаже...
laki1968 - специалист
не съм сигурен че гнаиаса е подходящ за баня.....но все пак е некво нестандартно решение........гранит и мрамор по биха били подходящи за баня,особенно гранита,ноо решението си е твое .почти всеки камък става за мокро помещение стига да е полиран а гнаиса не е такъв :?
Spokoiniq - майстор
Да си се къпал в гранитна баня?Щото антрето пред мойта е гранит и не дай боже мокър крак или чехла и шпагата ти е най-малкия проблем.Красиво е, верно, но адски непрактиччно с гранит,Човека е избрал по-евтин и безопасен вариант :)))
sergi - специалист
Spokoiniq написа:
Да си се къпал в гранитна баня?Щото антрето пред мойта е гранит и не дай боже мокър крак или чехла и шпагата ти е най-малкия проблем.Красиво е, верно, но адски непрактиччно с гранит,Човека е избрал по-евтин и безопасен вариант :)))
благодаря на всички
ще се прави с гнайс
laki1968 - специалист
Spokoiniq написа:
говоря ти за стени от гранит........а човека може и паркет да си сложи ако иска в банята....лично аз не бих заложил на гнайс в банята/евтиното винаги излиза скъпо/
emil_v r - майстор
Както ти каза колегата Лъки 1968 -
гнайс за тази работа е най- лошио избор.
Те такива и подобни пана се зглобяват за всека стена , и пода .
Поне аз съм правил бани от какъв ли не камък , но ти си първият с гнайс , предп. заради цената .
Да не говорим , че гнайсът в/у картон , ще се згромоляса барабар с кофража .

Прикачен файл

DSC08142.JPG
DSC08142.JPG (102.02 KиБ) Видяна 3785 пъти
sergi - специалист
не би трябвало да се сгромоляса от картона
а иначе ми харесва на вид, а и нали го лепите за цокъл на къщите...пак се мокри ...
mim - специалист
няма я Емералда да извади няколко бани от замъци и селски къщи, облепени с гнайс :)

обаче имам спомен, май че беше само като декоративни ивици или в немокряемата част от помещението
Илиян Илиев™ - майстор
Той не ги лепи, той ги лее. :shock: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer:
  • 1
  • 2

Тема "каменна баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: