Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Цецо - специалист
Акцента е върху начина на закрепване на плоскост.Може и да не е поликарбонат , а пластмаса или нещо друго.
8180 - майстор
MASTER написа:
А би ли ми дал пример за поликарбонатни плоскости за покриви без UV протектор, че нещо ми се пообъркаха представите.
Плоскости най-различни. Аз не съм чувал за "покривни" и други - кой, където ги монтира. Има доста вътрешни и промишлени решения, където UV не играе.
Може и да ми е остаряла инф., но преди 2-3 год. твърдо имаше без UV - по-евтини. Та, не пречи и на днешен ден да се проверява това - в БГ всичко се случва.
"Защитените" бяха, едностранно такива, та трябваше и посоката да се спазва.
Цецо - специалист
Интересува ме начин на закрепване , а не коя е подходяща и коя не е.
velsi - Почетен майстор
Единия вариант е да завариш планки и в тях с винтове да захванеш плоскостта. Другия начин е да използваш скоби с подходяща форма.
MASTER - специалист
Цецо написа:
Акцента е върху начина на закрепване на плоскост.Може и да не е поликарбонат , а пластмаса или нещо друго.
Първо - уточни какво ще закрепваш, и какви са размерите му като материал.

Второ - убеди се, че конструкцията, която имаш е подходящо направена. Нямам идея какви са размерите на конструкцията ти, но както и да я гледам не е подходяща с сигурност за закрепване на поликарбонат с дебелина 6-8-10 мм. За 6мм и 8 мм с сигурност ти трябват ребра през около 70 см, за 10 мм - през 105 см( с леко намигване). Така че най вероятно ще трябва да си сложиш столици.

Трето - при условие че ще закрепваш листов материал, ти трябва равна повърхност за контакт с него, каквато тръбата не предлага. Така че трябва малко и в тази насока да се измисли нещо.

Четвърто - самото закрепване става с самопробивни винтове от горната страна. На снадките между листовете задължително се слага шина. Дали ще е Н профил от поликарбонат, дали ще е алуминиева капачка за фасада, дали обикновенна алуминиева шина, или ако щеш поцинкована такава е въпрос на решение. Там където няма снадка, пак е силно желателно да има шина, която да стяга върху конструкцията по цялата си дължина. Има и решение само с винтчета през поликарбоната, но аз не ти го препоръчвам.

В края на конструкцията може да се ползва L профил, а в долния край на конструкцията е добре да има някакваидея предварително за водосъбирането или водооттичането.

8180 Поликарбонатните плоскости с клетъчна структура са създадени именно за покривни решения. Предимно за промишлени цели. Светли покриви на складове, оранжерии, навеси и т.н.

Винаги имат УВ слой, който е указан на предпазната лепенка.

Това че тук си ги кичим по апартаментите, и някои ги ползват за интериорни решения си е наш проблем.

УВ защита нямат профилите от поликарбонат, и плътните листи, които имат вече други предназначения.
svetliopi44 - Чирак...
Аз на такава конструкция не бих слагал нищо ... при първия вятър ще е долу при дърветата ... ако се загледаш си е перфектно крило ... :!:
MASTER - специалист
svetliopi44 написа:
Аз на такава конструкция не бих слагал нищо ... при първия вятър ще е долу при дърветата ... ако се загледаш си е перфектно крило ... :!:

:-D :-D :-D :-D

Ако съм честен, точно това ми мина през ума да напиша първо,
но после си казах, че все пак идеята е да се помага :lol:
Цецо - специалист
Конструкцията още не е на мястото си.Временно е закрепена за да бъде боядисана.След това ще бъде поставена на мястото и , и допълнитело укрепена.Спрял съм се на закрепване със скоби на поликарбонатна плоскост.След изпитателния срок ще има снимка.
Цецо - специалист
Обещаната снимка,но повода е друг.Монтирах пластмасова плоскост,но хвърлен фас от по-горен етаж почти направи дупка /на снимката не се вижда /.Въпроса ми е поликарбонатна плоскост издържа ли на температурата на хвърлена незагасена цигара.Предложете и друг подходящ материал.Допуснах грешка,защото не взех впредвид културата на българина.

Прикачен файл

P7050141 [800x600].JPG
P7050141 [800x600].JPG (63.48 KиБ) Видяна 43838 пъти
MASTER - специалист
Не, същото щеше да се получи.

Тема "навес от поликарбонатни плоскости" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: