Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
alexast - специалист
Вече свърши купих парцела с къщата,все пак е на центъра на селото.Но като оглеждах нещата събота и неделя ми се вижда че ще се бута май :?

Дайте съвет искам нещо на един етаж,а жена ми на два. Кой ще е по лесния вариант за изпълнение при положение че съм се спрял 90% на сухо строителство.Според мен на един защото никога не можеш да премахнеш скърцането на втория етаж.
rumeniak - специалист
На един етаж излиза по скъпо- по голяма плоча по голям покрив и т.н. Това за скърцането е........ меко казано глупаво (само не се обиждай моля те, не се заяждам). Съвременното строителстсво не допуска такова скърцане освен ако не си решил да строиш изцяло дървена къща, тогава може и да не отървеш от скърцането. Предлагам ти да проучиш като мен нещата и да се убедиш сам за себе си кой вид строителство е най добър. Желя ти успех и не бързай за нищо :)
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Относно това кое е по-изгодно има тема във форума. Погледни я.
Зависи и парцелът колко м2 за да можеш да спазиш градоустройствените показатели заложени в наредбите.
Зависи и от отстоянията ти до съседите, зависи и от визата ти за проектиране - абе зависи от много неща.
Пусни снимки на мястото и къщата - да помислим какво може да се направи и дали евентуално къщата не може да се спаси или да се използва по някакъв начин.
Дай конкретна информация и ще помагаме с каквото можем.
Поздрави.
alexast - специалист
Благодаря ви много за ценните съвети.Ще си взема фотото и ще пусна снимки до към края на месеца.Ще действам леко полеко първо ще заградя парцела добре и ще направя плочата със всички подземни комуникации
zdravko_dimitrov1986 - специалист
За каква плоча говориш :?:
Какво си намислил да правиш.
:?: Питай преди да объркаш нещо и после да се чудиш как да го оправяш.
Тук има много знаещи хора.
alexast - специалист
Ами мисля да бутам къщата,все пак не отговаря на изискванията ми.Има около 35 м2 на етаж,а на мен ми трябва нещо около 100-120 м2.Парцела ми е 510 м2 почти ъглов с лице на 2 улици така че трябва да спазвам трите метра само от две страни.Давайте идеи.А за първата плоча........така си мисля де не ми трябва много терена е равен и няма да има мазе
Master_Kenobi - V.I.P.
alexast написа:
...трябва да спазвам трите метра само от две страни.
- Тия 3 м. кой ти ги каза? От къде взе данната?
- Защо само от двете страни? Кои две страни? Какво имаш предвид?
alexast - специалист
Ами доколкото знам трябва да имам отстояния на 3м от ограда на съседен парцел,а парцела ми е квадрат с изход на 2 улици с две улични регулации.
Master_Kenobi - V.I.P.
Това е... доколкото знаеш. Иначе би следвало да има устройствени планове за района и е възможно отстоянието да е повече.
Ако ще строиш по устав направи си план за регулация и застрояване на имота. И после всичко по реда си нататък...
Ако ти е все тая и няма кой да те вкара в проблеми, остави ако можеш поне по 4 м., че да не прави много впечатление и да не ти се заяжда някой в бъдеще.
Имотът ти е на две улици и вероятно не е нужно да оставяш поне 8 м. за двор отзад.
Късмет! :)
alexast - специалист
Аз сега само обсъждам темата с вас и съответно всичко е в суров вид,иначе естествено че ще има визи и всичко там както си му е реда до строителното разрешително.Имал съм преди проблеми с тези неща точно след като смениха ЗУТ-а 2003 едвам се оправих.И ако не друго считайте че поне тва ще изпипам до края.Пък и казват че мъжко дупе един път се..... :cry:

Тема "Дилема-нова къща или реконструкция на стара такава" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: