От мобилни телефони до цифрови камери
stefan_gb - специалист
И ще кажеш ли какво е това устроиство?
Junak - майстор
Напиши поне размерите - така по ще ни ориентираш. Щот, ако е такъв, трябва да е огромен. И 10000mF/100V полярен има навсякъде, а такъв неполярен не съм виждал.
anton_ss - специалист
Не няма никъде написан поляритет!Този кондензатор е 10000мф/100в.ползва се като при разряд да завари метал,вид точково заваряване.Това ще ви насочили към нов отговор? -това писах по-горе за "устроиството"Иначе размера на конд. е 10см.дължина и 3см диаметър.
lenko71 - специалист
Не разбирам какво точно те притеснява, но в крайна сметка за устройството е важен капацитета на кондензатора. Дали е биполярен (а съм убеден че не е) или не в случая няма значение.
stefan_gb - специалист
И според мен си обикновен електролит не е биполярен, я хвани уреда и кажи как се зарежда
ELEMENTAL - специалист
Определено не е неполярен кондензатора.
П.С. По принцип има и полярни електролитни кондензатори без маркировка за полярността.Такива например са старите руски - К-50 3 и К-50 7, както и някои кондензатори на бившата Tesla.
maddoktor - специалист
чудя се защо ли пишете - след като този абонат на форума му пишете да снима -а той не снима и пак си знае неговото .
anton_ss - специалист
Съжелявам обаче не мога да го снимам защото вече не е при мен.Човека си го взе доволен ,че ще му върши работа.Пред мен демонстрира как заваря два детайла.Но аз пуснах темата защото ме дразнеше,че може би ще работи по добре ако конд.е полярен/както го дават по схема!/Благодаря на всички!
moimoimoi - майстор
от разряда на този кондензатор да завариш два метални елемента :? а да кажеш колко мощни са диодите и трафа
anton_ss - специалист
Трафа е 180W /220V-3,6,18,23,26,29,33,36,39,43V на изхода където се избира едно от тези напрежения и от там: -грец-конд.-електрод/игла за аргон / Схемата е от някакъв руски сайит в момента не е у мен но утре ще може да я видите... :)Заваря само дребни детаили!

Тема "Кондензатор след грец-?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: