Мечтата на всяка домакиня
plamenpanajotov - специалист
колеги да ви кажа аз как се справих с махането на фуги 2мм.на винтовера постажих бургия 1.5мм и така полека е бавно почваш да дупчиш след като направих основните дупки накланям бургията настрани и съединявам отворите не е бързо но поне няма опасност при внимавеане разбира се да не одраскаш плочките
PPP - специалист
Хм, май ще се откажа от импрегнирането на фугите. Не ми се ще повече проблеми. То май по-лесно ще бъде да ги мина с безцветен лак за нокти. :) Здраве да е, като се зацапат тия фуги, ще се правят нови, поне със свалянето им вече имам опит.

П.П. Това с бургията също е вариант, обаче ако ти кривне ръката, има опасност да нараниш плочката. С ножовката поне ги хващаш на права линия и после където останат парченца, доизчистваш с нож или отверка.
chapara - майстор
Ще умра от смях с вашите четчици.Взимаш едно шише празно от тия за миене на прозорци с пулверизатор.Пръскаш си по фугата ,импрегнанта попива във фугата ,а по гланца не.Като напръскаш един квадрат ,го измиваш с добре изстискана гъба от водата,така че да не влиза много гъбата във фугите.В момента който изсъхнат плочите полираш със сух парцал.Така тази кухня се импрегнира за има ,няма един час :lol: :razz:
Успех,и не мислете по най-сложния начин :roll:
dito - специалист
PPP написа:
Хм, май ще се откажа от импрегнирането на фугите. Не ми се ще повече проблеми. ....
Неееее... не виждаш ли че се драчим с n_a. Не е трудно, просто трябва да си внимателна да не остава по плочките и после да изсъхне. Може и да го направиш и с пулверизатор - не съм виждал някой да го прави така и не знам как става, но щом chapara казва може би е доста по-бързо. Само наистина трябва да внимаваш да не обереш импрегнанта от фугата.
silllveto - Майсторица
Що се плашите от импрегнирането :? То си е детска играчка и по-точно голяма играчка. Без гъби, без миене, взимаш четчицата за рисуване и почваш. Докато имаш нерви :wink: Въобще не тече по стените, освен ако не ползваш баданарката :wink:
chapara - майстор
Ми така фугирах направена от мен механа 70 кв.м.,широка фуга 4 мм.,преди време точно с препарата на" Боро " ,за един работен ден,без забележки от собственика.Па вие си рисувайте,щом като имате време за пилеене :lol:
curizo - напреднал
Предстои ми да направя тази неприятна операция в банята. Това, което изчетох ме насочва към:
- стъргане с нож или лист от ножовка.
- използване на мултифункционален инструмент.
При първото е ясно. При второто ме интересува дали нови приставки ще издържат свалянето на 2 мм фуга от 6 м2.
Ако има някакви други иновации, споделяйте.

Тема "Сваляне на фуги" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: