Направих на внуците хвърчило. Аз бях градско дете, израстнах по улици и блокове, никога не съм тичал с хвърчило по поляните. Сега имам тази възможност, но нещо ми убягва. Направих го класическо, от две летви и хартия, правилен ромбоид, с дължина  1 м., опашка около 5 м. Хванато е в три точки: върха и двете страни на по-късата летва, кордите от трите точки се събират в една (като триъгълна пирамида),  където е вързано хвърчилото.  Днес имаше хубав вятър и успях да вдигна хвърчилото, то бяха радости, викове, смях... Но след няколко зиг-загообразни пируети хвърчилото политаше надолу и се удряше в земята. Накрая се счупи. Не ми е жал за него, ще направя друго, но къде греша?:?   Защо полита надолу? Може би ъгълът на атака спрямо кордата за опъване? Или дължината на опашката? Моля споделете опит.
  Защо полита надолу? Може би ъгълът на атака спрямо кордата за опъване? Или дължината на опашката? Моля споделете опит.  

Защо полита надолу? Може би ъгълът на атака спрямо кордата за опъване? Или дължината на опашката? Моля споделете опит.

Та в тоя ред на мисли сметнах, че и магазина за левче е решение
 Та в тоя ред на мисли сметнах, че и магазина за левче е решение