Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
artmart - помощник
Това лято започвам едно начинание,което според мен е доста сложно но мисля да го осъществя.Взех си една къща(плетарка) около 100 и .... годишна и мисля да я стегна лека полека.Намерил съм си местен майстор с мн.добри препоръки и лично видях негови обекти.Времето е оставило своя отпечатък върху къщичката,но не фатално.Мисля да започна от покрива като обновя конструкцията и направя обшивка,а каменните плочи мисля да запазя.Ще пускам инфо как вървят нещата и се надявам на мнения и съвети от ваша страна.Благодаря

Прикачен файл

IMG_0199.JPG
Е ще има доста работа,но пък после:)
IMG_0199.JPG (226.24 KиБ) Видяна 6923 пъти
mira_koce - помощник
Няма ли да ти излезне по - евтино да е бутнеш и направиш наново.
karamundi - специалист
човека иска да си запази автентичния вид може би,но за другото си прав че ще е по евтино нова
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Това е духът на къщите от едно време.
наистина изглежда в много лошо състояние, но с много труд пари и нерви дано се справиш.
Мислиш ли за някакво конструктивно укрепване, ащко изобщо е възможно такова.
Кажи какъв ти е планът за действие - какво ще правиш по къщата.
Дано стане.
Поздрави.
artmart - помощник
Ами плана за действие е да оправя на първо време покрива и да консервирам дървените части с импрегнанти.А това че е изпопадала мазилката не ме плаши особено,важното е че с изключение на няколкото греди които ще трябва да подменя,всичко друго е общо взето в прилично състояние(все пак къщата е стара) и по думите на майстора.Няма пропадания на основите,няма също така и влага.Състоянието е такова защото дядото който е живял в нея е починал преди 10-години и оттогава насам къщата е оставена на произвола на времето.Дядото е бил строител и си я е поддържал докато е бил жив.След това е пооправян само покрива защото е имал теч.Той е направил някои поразии които ще са обект и на предстоящия ремонт на покрива.
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Ако не е тайна - кач пара я взе.
Очисти храстите и треволяците после около нея, че сигурно е пълно със змии. Мразя ги тез създания.
Поздрави
karamundi - специалист
да качиш и снимки да видиме как става
masterrichi - специалист
И аз съм на мнение да я сабориш, но преди това си я узакони със скица,за да можеш новата къща да я прекараш като ремонт ще ти излезе по ефтино отколкото да реставрираш тази старотия,като гледам покрива е протекъл на много места следователно гредите са изгнили,мазилката е кирпич проядена от буболечки абе пълна скръб
merakliq - специалист
Успех в престоящото начинание. С интерес ще следя как се развива ремонта. Можеш да пуснеш снимки от интериора и на покрива. Интересно ми е да видя конструкцията на покрива покрит с тикли. Според мен къщата е автентична и трябва да се запази, но това ще струва много нерви и пари. В кой край на България е къщата?
housedoktor - майстор
Добре е къщурката ,но иска много бачкане.Аз бих махнал кирпича от гредореда ,но е въпрос на избор .А импрегнанта за гредите е задължителен.Ще запазиш ли автентичният покрив с каменни плочи?

Тема "Като едно време" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: