• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Trifun - специалист
chapara написа:
Заземяваш ли бойлерите като ги монтираш всеки ден :cool:
filmatoplo написа:
Да занулявам ги и ги заземявам.
filmatoplo написа:
Къща с 13 бойлера. Ще ги зануля всичките. Остават ми още 12 бр и съм готов.
Хехе, на мен нещо не ми се `връзва` :wink:
Или на другите зануляваш бойлерите, а твоите собствени - не, така ли ? :roll: :lol:
filmatoplo - майстор
Навремето минаха много ел техници -всеки си остави ръцете -сега вече след свършен факт аз трябва да оправям нещата - лично аз не съм виновен - сега ги констатирам и питам за орентация . И съм благодарен за съветите .
stefan_gb - специалист
filmatoplo написа:
Кажи марката , почти всеки ден монтирам бойлери -шум няма :lol: .
Не е на духовете Миленски а кущата на боилерите :)
Фирматопло по принцип във форума ще получи насоки и съвети но първо трябва основните и отговорни проблеми в инсталацията да ти ги отсрани електротехник.
lz1wvm - специалист
Навремето минаха много ел техници -всеки си остави ръцете -сега вече след свършен факт аз трябва да оправям нещата - лично аз не съм виновен
Ел.техници мнооого-не им се доверявай.Колегите от форума ти дадоха доста полезна информация.Според мен нулата не трябва да я прекъсваш.
Поздрави
lubomirlz - специалист
Ел.техници мнооого-не им се доверявай
Не си прав, то и хирурзи много ама не почваме да се режем сами.
Форумците ще му кажат как ама дали той ще го направи качествено.
Филматопло се беше оплакал за някави крушки че му горели още преди да почне сезона, май оказа проблемна нула, ама нулата още не е оправена.
Аз съм сигурен, че ако попита за добър електротехник в околноста все някой ще му препоръча колега за да му оправи бакиите.[/quote]
pac_ - специалист
filmatoplo написа:
Към ел спецовете на които уважавам мнинието-защо при допир с душа леко ме щипва по раничка . Ако реша да сложа -монофазна ДТЗ има ли 40-63 амперови .

Виж Си заземяването или зануляването на бойлера!Има ли го въобще!?Важно е!И може вече нагревателя да е"пътник"?А може да се оправи и с "зануляването". Когато се слага деф.ток.защита на бойлер най-важното е тока на сработване до 100мА(милиампера)! При твоя случай,ако монтираш такава защита(100мА),по-вероятно няма да можеш въобще да вкл. бойлера,защото имаш някъде утечка!С фазомер нищо не се пробва ,само има ли напрежение!Правилната проба е с пробна лампа.Ако имаш мултицет,премери съпротивленията на нагревателя и премери изолация-(нагревател към корпуса на бойлера).Ако имаш съмнения или уреда показва,че нещо "не е наред",отвори фланеца и му направи една "ревизия"..Ако е с анодна защита ,сигурно и тя липсва-смяна с нова.Толкова от мене.Ако има нещо друго-питай. :prost:

П.П Имате ли трафопост наблизо и какво е напрежението,измерено с мултицет?
fikata - майстор
Ток на сработване /ток на утечката/ ДТЗ за бойлер
30 mA /милиампера/
Моля, колега направете справка с Наредба № 3
/от къде ги изкопахте тези 100 mA/
:?
lubomirlz - специалист
Абе и мен ме съмнява да измери изолационното съпротивление със мултицет ама айде :-D Викат му Мегаомметър (Мегер) и един 500V ще му свърши работа в случая.
Пък и филматопло не е електротехник и не ми се вярва да има някой скъп и хубава мултицет.
pac_ - специалист
fikata написа:
Ток на сработване /ток на утечката/ ДТЗ за бойлер
30 mA /милиампера/
Моля, колега направете справка с Наредба № 3
/от къде ги изкопахте тези 100 mA/
:?
Нищо не Съм изкопал?Ток на сработване До100мА!!!Чети правилно!Не Ми вади наредби!Като много знаеш,какво ще стане ако ДТЗ е 30мА?Кажи де?Кажи?Обясни Ни?Нали тука Всички Са големи разбирачи!?Ако напишеш нещо ,което не е по "наредба 3",значи е грешно,така ли?Нямаш право на мнение?За всяка тема се получава: "Кой е по-по-най"!!! :lцl:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

Тема "Проблем с бойлера" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: