Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Тани - модератор
Къде се намира този магазин? И забелязал ли си дали нагряват лампите? Тези моите с по-синята светлина се нагряват съвсем малко , а тези с по-жълтата светлина светят много по добре, но се нагряват , та почти парят!
nzagorov - помощник
Имат ли някаква марка?
valyo - напреднал
Марката е Prostar (made in China). Пише че вносител е фирма Щайбергер, която явно е собственик на магазините Conrad. Адресите които са дадени на кутията:
София: ул."Хан Асапрух" 1 и бул.Прага 22
Пловдив ул. Самара 20
Русе бул. Съединение 37
Варна "Поп Харитон"10
Ст.Загора "Ген. Столетов"113
Плевен Д.Константинов 23
Не съм обърнал внимание дали греят, довечера ако не забравя ще проверя. Само да уточня че препоръчвам само този модел който съм показал по-горе - 20W. Взех една тип пръчка от 15W ама нещо не ми хареса светлината и сега събира прах.
Тани - модератор
Аз ЗА Пловдив питах! Ти нали си от там! Къде се намира тази улица Самара?
valyo - напреднал
http://bgmaps.com/map.asp?sid=a3334fc5c ... =&size=4x3
Намира се на изток от хотел Санкт Петербург, на ъгъла на една кооперация.
Иначе крушките си греят колкото нормални крушки (сега проверих).

Offtopic: Тани, забелязал ли си че всичките ти изречения в тази тема завършват с удивителна или въпросителна? Малко стряскат в първия момент. :? Първоначално останах с впечатление, че ми се караш, че не съм те разбрал че питаш
"ЗА Пловдив"
За да не пълня темата с постове от сорта на "ти за кой град питаш?" съм изредил всички които пише на опаковката, а вече бгмапс си върши чудесно работата.. Но после видях че всичките ти постове са такива, та предполагам че такъв ти е стила на писане.
Тани - модератор
:-D :-D :-D и по три емотиконки от тези все слагам , а не трябва , но ми е вреден навик.( Ох, пак завърших с удивителна , но се върнах да го поправя :-D ) Благодаря , че ми обърна внимание , ще се опитам да го изкореня този навик , а и трябва малко да наблегна на граматиката , за да не обиждам без да искам хора , които не бих искал и които на практика ми помагат. Благодаря ти за това и за картата!

А явно хубавите лампи си греят. Може би защото излъчват повече към инрачервения спектър.
valyo - напреднал
Радвам се че ти бях от полза :) Иначе греенето като че ли не е толкова голям проблем колкото размера им - от полюлеите с по-малки чашки стърчат и не в всеки аплик се събират.
hermit - специалист
Допълнителна полза от енергоспестяващите крушки:
Много осветителни тела имат ограничение за мощността на крушката. Ако гледаме сериозно на него и го спазваме, може получената осветеност да се окаже по-малка отколкото е здравословно за четене или приятно за живот. Доколкото енергоспестяващите крушки при дадена мощност светят по-силно от обикновените и се сгряват по-малко, можем с дадено осветително тяло да получим много по-светла стая при използване на енергоспестяващи вместо обикновени крушки.

Впечатление: В хола имам две енергоспестяващи крушки Филипс, които са завити през 1994. Забележимо влошаване на показателите им все още няма.

Предупреждения:
Внимавайте да не попаднете на крушки със студена синкава светлина.
Не взимайте евтини боклуци, излизат скъпо.
Енергоспестяващите крушки не са подходящи за осветителни тела, които се пускат за кратко.
Не стават за регулируемо осветление. Ако случайно се получи, това ще е случайност, а ефектът върху живота на крушката не е предвидим.
qnass - специалист
Ползвам от 5 години енергоспестяващи крушки на СИЛВАНИЯ.Светят средно по4-5 часа на ден и за сега нямам проблеми.Работя в магазин за осветителна техника и от наблюденията ми мога да ви препоръчам няколко марки:OSRAM ;SYLVANIA;PHILIPS Не копувайте Vito , EL-BI и унгарските ТУНГСРАМ има много рекламации от тях
През юли 2004 си купих (11,00лв.) за първи път енергоспестяваща крушка на Филипс (18W) от Техномаркет. На опаковката пишеше гаранция 6 год. или 6000 часа. В края на м.април 2005 същата крушка спря да свети, а дори нямаше и една година експлоатация. Добре е да се вземе в предвид, че тя работеше в кухнята и то в месеците когато денят е сравнително най-къс. Но все пак тази крушка едва ли е работила 6000 часа. Така че не мога да кажа, че съм 100%-во доволен от Филипс. За това сега се въздържам да се хвърлам да купувам от Филипс.
Купувал съм и от крушките Prostar от магазин Конрад но мога да кажа, че само светят но не много силно. Яркостта им на светене не е написана върху опаковките, все пак се доближават посечените им еквиваленти с нажежаема жичка. Хубавото им че са евтинки, икономични и светят в жълтеникаво-розово.
Сега съм решил да пробвам с Осрам, но все попадам в магазини където Осрам-а е по-скъп от Филипс-а , та ви моля да давате сигнали . Така наистина ще има смисъл от този форум.




:roll:

Тема "Компактни луминесцентни лампи - за и против" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: