• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Duke_BG - специалист
gandonov написа:
Малко развитие по темата:
- вече имам оферта (централа Paradox /без да е уточнен модела/, + 2-ра клавиатура, 10 бр. магнитно-контактни детектори, 7бр. пасивени инф.червени детектори, сирена, трансформатор, батерия, кабел и монтаж - Цена:650евра + радиопредавател - 100евра).

Обаче, въобще не им хареса идеята за връзване към компютър. Нищо, че е само за мониторинг и предаването на данни ще е еднопосочно (от централата към компютъра).
Човекът едва ли не за първи път чуваше подобна идея или поне така се правеше. - " - абе, ... принципно ставало, ама никога не го били правили ... и т.н."

Това е засега. Продължавам да чета документацията на централите и издирвам допълнителна информация в интернет.

@ZealoT: Благодаря за насоката. Ще ги разгледам тези Aritech.
тия какво смятат да правят с толкова много магнитни датчици ???
gandonov - специалист
Магнитните датчици са за вратите, прозорците, капандурата (към покрива) и вратата на склада.
Става дума за къща, при която има директен достъп по почти всички прозорци.
Duke_BG - специалист
ясно а глазбрейкъри не са ли предвидили ? (датчици за счупено стъкло)
Колеги прочитайте малко инфо преди да давате подобни категорични мнения. Аз използвам система на Булкрафт Контрол. Няма такова нещо като заглушаване на тази система !!! Тази конзола има ANTI JAMMING функция. Тя реагира ВЕДНАГА след като регистрира подобен опит за заглушаване с RF генератор. Осигурява също телефонно обаждане (на GSM и през стационарна телефонна линия) при отпадане (и възстановяване) на мрежовото захранване. Следи и дава информация за нивото на батериите, за нивото на сигнала на GSM мрежата и още 100 неща за които дори не сте се сетили да се запитате.

2 МЕСЕЦА съм разглеждал оферти преди да избера нея и сега знам че си е струвало.

За тези които не искат да говорят наизуст ето линк към PDF-и с подробна информация:

http://www.bulcraft.com/homeauto/index.php?MI=71

nivanov написа:
Един генератор на шум и системата е извън строя ... Голям любител съм на безжичните устройства, но много лесно се прекъсва комуникацията. За отговорни системи, които разчитат на това за да те пазят, не бих разчитал на безжични устройства
Последна промяна от rumen33 на пон авг 17, 2009 12:13 pm, променено общо 1 път.
Nimi - специалист
@gandonov това което искаш може да се нарече мониторинг на системата.

Към системите "Runner" чрез COM порт или USB след инсталация на съответния софтуер може да се осъществи това което искаш. В софтуера се указва какво точно искаш... пълни права или частични (примерно само мониторинг) върху системата.

Ако няма възможност за кабелен достъп до централата съществува възможността и за мрежови мониторинг но там вече се изискват доста повече неща. Свързва се TCP/IP модул, конфигурира се сървар или се ползва такъв на Crow след което се инсталира софтуер за мониторна станция... такива или подобни софтуери използват СОД-те за мониторинг на обектите.

С други думи... може да стане това което искаш.... за бих казал приблизително същата сума :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Интелигентна охранителна с-ма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: