Здравейте наложи ми се да сменя един панел на душкабината и вече за трети път я сглобявам и слагам обилно силикон и все капе отнякъде отзад връзките на стените и. Пробвах последно със "Херметик за спешни ремонти" вид силикон но и с него си намират път капките. Посъветвайте ме какво да правя, че положението е лошо. Идва ми на ум да я изолирам отзад с някаква смола но не знам каква.
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
saint056a
- специалист
8 мнения в "Изолация на душкабина!?"
saint056a
- специалист
Значи аз не обясних много добре в първия пост. Душкабината е закрита купена от практикер. Състои се от корито, две стъклени стени и между тях панел за управление на душа. Стените се захващат за панела посредством видии. Аз преди да сложа видиите хубаво слагам силикон и ги слепвам, но проблема е, че панела за управление който е в средата отдолу (връзката между коритото и панела за управление) роси отзад като се мокри кабината. Отзад хубаво съм силиконирал но все си намира път.
jakuzi
- специалист
Купил си компактна хидромасажна кабина сега бих ти препоръчъл следното следваи по ред на изпълнение:
За съжаление отново се налага да разглобиш кабината
1.Нивелираи коритото без наклон към сифона то самото корито си има наклон-хоризонтално да е.
2.Монтирваш страничните панели и хидромасажния панел ..НО ако са ти дали видии непременно ги смени с болтчета и гаики .Така панелите ще прилепнат по плътно към коритото.
3.Постави тавана ако има пак видии смени ги.
4.Силкон -там където вече имаш достатъчно горчив опит.
Ако евентуално цялата кабина ти се клати то това означава че не си нивелирал.Ако всичко е наред може да укрепиш кабината към стените (раменете на прилешащия ъгъл) с някакви допълнителни L-образни планки но не винаги е необходимо.
За съжаление отново се налага да разглобиш кабината

1.Нивелираи коритото без наклон към сифона то самото корито си има наклон-хоризонтално да е.
2.Монтирваш страничните панели и хидромасажния панел ..НО ако са ти дали видии непременно ги смени с болтчета и гаики .Така панелите ще прилепнат по плътно към коритото.
3.Постави тавана ако има пак видии смени ги.
4.Силкон -там където вече имаш достатъчно горчив опит.
Ако евентуално цялата кабина ти се клати то това означава че не си нивелирал.Ако всичко е наред може да укрепиш кабината към стените (раменете на прилешащия ъгъл) с някакви допълнителни L-образни планки но не винаги е необходимо.
saint056a
- специалист
Душкабината не се клати и е нивелирана доколкото може с подвижните крака. Странното е че отзад сложих много силикон, толкова че връзките където се слепват панелите не се виждат и все пак роси силикона не е уплътнил толкова добре явно 
Това за видиите засега не е проблем понеже страничното свързване не тече, само отдолу връзката на контролния панел с коритото, около 2 педи е но много трудно се изолира.

Това за видиите засега не е проблем понеже страничното свързване не тече, само отдолу връзката на контролния панел с коритото, около 2 педи е но много трудно се изолира.
saint056a
- специалист
Мда и гумено уплътнение е вариант. Засега май го изолирах след 2-3 пръста дебелина на силикона. Май грешката ми е, че след като сложих санитарен силикон на "Den braven" купих някакъв испански на Qilosa - херметик за спешни ремонти, лепял и на мокро, не че съм лепял на мокро ама. Голям боклук ми прилича, след ден съхнене стоеше неизсъхнал един такъв (като желе) и независимо че бях сложил един пръст дебелина на покривката водата пак сълзеше. Последния пласт сложих съвсем обикновен санитарен силикон на Cerezit, е той стои сега точно като гума и течове поне след първото къпане няма.
Тема "Изолация на душкабина!?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература