• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
Еклектик - специалист
Предложението за електропастир бе в кръга на шегата. Но има не толкова сложни аларми за кола, който притежават доста функции и освен това се включват и изключват дистанционно.
zoro1 - специалист
Wishmaster-ruse написа:
Не съм превърженик на кучетата защото и със тях ако нахапят нападателя ще си имаш проблеми със властите но можеш да пробваш ако имаш желание разбира се слагаш на всякъде предупреждения че се охранява от кучета пазачи и влизаш на своя отговорност. Не че ще помогне но поне после пред съда можеш да кажеш че е имало предупреждения за кучетата и след като властите не са направили нищо си стигнал до това решение за отбрана на личната собственност. Каквото и да направиш престъпниците във България са със права а ти не.
Нямаш право сам да браниш имота си по какъвто и да е начин при най малката травма която нанесеш на нападателя вече ти си престъпник а той жертва нищо че е в твоя двор или дом.
Ами според мен пробелма се решава с типа кучета.Не да хапят а да ядат. Ну и как товариш Сталин сказал Есть чоловек -есть проблем -нет чоловека -нет проблем...
Еклектик - специалист
Абе и аз имам същия проблем, така че сега мисля как да си защитя най-вече остъклената тераса. Вярно, че трябва да се счупи стъклото, за да се проникне, ама рецидивистите не се притесняват от такива неща. Идеята ми е следната - готов усилвател 5-10 вата, на входа идиотските чипчета от китайски междузвездни пистолети, които сменят тоналностите и елементарна верига с корди на три четири места, която да включват или изключват веригата, реле за време - 5 минути, докато духнат злодеите и обезателно някакъв стробоскоп, който заслепява през секунда две. Имам и схеми и стари руски светкавици, така че в следващите дни ще пусна една подробна схема. Като видиш чужди стъпки по градината, време е да се вземат мерки.
lz1wvm - специалист
Сложи и 2-3 пиропатрона и ще бъде голям екшън(имам предвид за крадеца).Но с това трябва да се внимава-щото стават и злополуки.
mitcd - специалист
За какви проблеми става на въпрос ? Майка си ли ще търси в неговия двор :evil:
Ако ще пускаш ток сложи една крушка на фазата ,та да светне кат бутне некой кабела :evil:
Потърси малко има охранителни фирми като сот....
Ако искаш нещо домашно има много варианти.
ТОК-Ако имаш телена ограда-с схема активираш аларма при промяна на съпротивлението-тоест някъде телта е срязана.Но може и да я прескочат все пак.Тогава отгоре един лазер да пази.
За удар с ток-Може да сложиш един кондензатор за 400 волта и няколко миликулона ток да не удари над 50мА щото е опасно.
Ще го тресне за известно време. като тейзър.
Все пак не го препоръчвам.
Има обемни датчици като за коли. Не ги знам подробно.
може и инфрачервен датчик който да отчита появата на нещо с 37градуса като човек.
Най ми харесва идеята за лазер- Вземаш един и го разглобяваш, махаш кристала и става инфрачервен лазер,невидим.
Слагаш огледала и после лъчът стига до фоторезистор или нещо такова.
При достатъчно лъчи няма да има фалшиви тревоги от куче котка.
има мощни светодиоди звезди или някакви ксенонови лампи и за осветление и за внезапно заслепяване.Една аларма или бъзер за събуждане....
Или пък-пулт-виждаш че нещо е прекъснало лъча.Поглеждаш и ако е крадец-цък аларма цък лампи.(може и шокова граната) :-D
И така нататъка.Темата е безкрайна но и интересна.

И последно-слагаш 10 мощни пиратки и пускаш половината с ел. запалване.И пускаш предупреждение да не мърда защото ще стреляш.... :cool: и 112.

И наистина последно за доказателства- камера с пцто ти или нещо като http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.18087 .
Ама задействана автоматично.
Толкова от мен...
Еклектик - специалист
Реших проблемът си много просто. С интегрална схема TDA810S направих усилвател. При захранхащо напрежение 12 волта мощността е добра.
С една положителна обратна връзка тример 10 килоома и кондензатор 100 нанофарада настроих един отвратителен звук. От вътрешната страна на терасата опънах през 10 см фина рибарска корда, която поддържа две миниключета с лостчета /намират се в изобилие, обикновено от стари магнитофони/ в отворено състояние. Ако някои реши да влиза, трьбва да строши стъкло, а това неминуемо къса кордата и се вдига олелия до бога. Това е временно решение, но смятам, че върши работа. По-добро е от нищо...
bobykafe - специалист
Ако залепиш с тиксо тънък меден тел от вътрешната страна на стъклото, отпадат всички корди и ключета.
  • 1
  • 2

Тема "Сензор за движение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: