• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stevebradata - специалист
ми тези сонди са знам ли такива дето работят на 3 волта и се слагат в една търба не в серпентината втре а си има някакъв отвор на бойлера които е да датчици :? и там ми показва тези температури датчика които е на колектора е горе на отдушника :) и температурата дето показва не знам колко е вярна но по това дето отчитам термометринте дето са на помпената група долу съдя че температурите са общо взето толкова :)
2v6 - майстор
stevebradata написа:
ми тези сонди са знам ли такива дето работят на 3 волта и се слагат в една търба не в серпентината втре а си има някакъв отвор на бойлера които е да датчици :? и там ми показва тези температури датчика които е на колектора е горе на отдушника :) и температурата дето показва не знам колко е вярна но по това дето отчитам термометринте дето са на помпената група долу съдя че температурите са общо взето толкова :)
Питам за термометрите на помпената група - като на снимката ли са?
Монтират се в отвор 1/2" (на тройник или колектор) и сондата им е потопена във водата.

Прикачен файл

term1.JPG
"Мокър" термометър
term1.JPG (5.09 KиБ) Видяна 1548 пъти
stevebradata - специалист
Изображение

ето ти как изглеждат термометрите има ги на входящата и на изходящата търба
2v6 - майстор
Въпроса е как "изглежда" сондата им - дали е суха? Могат ли да се вадят лесно от нея или са с потопена сонда...
Идеята е да се измери по-точно температурата на вход:
Пускаш помпата да върти постоянно (директно я включваш в контакта) и използваш датчика за бойлера :idea:

stevebradata написа:
Изображение

ето ти как изглеждат термометрите има ги на входящата и на изходящата търба
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "да попитам дали някои е запознат с колектори RAY" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: