Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
rockwall - майстор
ако поразвия малко идеята, то може между двете падащи рамена да се сложи една (или защо не и две) "разпорка" - метална тръба, шпилка, шина и тн), което ще позволи доброто натягане на въжетата и няма да огъне навътре падащите рамена

На вертикалните части предвидих отвор, в който да влиза тази "разпорка", когато падащите рамена с въжетата се вдигат/сгъват

На вертикалните части може да се направи и ключалка (тип райбер) от малко парче шина и 1 болт, която да държи сгънато съоръжението (как звучи "съоръжение". а !! :lol: ).

Дано съм бил полезен - мисля че не е зле като решение

Не е сложно, а и не е и много оригинално, пък и винаги можете да развиете 4те дюбела и да дадете 1000 лева за нещо по-лъскаво :?

Прикачен файл

prost.jpg
prost.jpg (62.48 KиБ) Видяна 8309 пъти
Master_Kenobi - V.I.P.
Да, добра е идеята.
Имах предвид, че ако пада до хоризонтално положение трябва да е по-височко, за да се минава отдолу без навеждане. И като се изправи ("сгъне") ще е по-трудно за сваляне от по-нискоръстови (жени примерно), особено ако конструкцията стане по-тежичка. Но може да се намери компромис между тези неща.
rockwall - майстор
свалянето от по-ниски може да стане с нещо като падащ лост за гардероб (схемата долу)

....а и все пак се предполага, че наоколо трябва да има и мъж - нали все някой трябва първо да закачи тва чудо на стената :lol:

Прикачен файл

padasht.jpg
padasht.jpg (10.18 KиБ) Видяна 8264 пъти
ribnikolaevi - майстор
Тук: http://www.unicem.bg/Pages/34/BG/ са пуснали стандартните (дали?) простори за таван на доста добри цени. Има ли различни модели, попадали ли сте на некачествени таванни простори, щото цената доста си струва?

Съоръжението на рокуол има един недостатък. При прибрано положение може да конфликтува с прозорците. А ако е по-високо от тях - защо да го правя, като аз ще си простирам :-D .

Тема "сгъваем простир" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: