Много интересна и все по-често дискутирана тема.
liusien - специалист
Здравейте, Майстори! :)
Имам затруднение и се обръщам към по-добри майстори от мен. Въпроса е следния - в къщи има сутерен който е на около 1,2 метра под нивото на земята и е обитаем. Искам да направя една нова замазка на пода, след това да го мина със саморазливна замазка и... тук вече е големия ми проблем! Един приятел ми подметна, че е чувал, че имало някакви пластмасови плоскости които имат жлебове като обикновения паркет /или подобни - не разбирам/ и може да се сглобява по-голяма повърхност... Дебелината им е около 2 сантиметра, а като размер - 50/100 сантиметра. Мисля, че правилно съм запомнил. Питам ви - някой знае ли дали наистина има такива плоскости, къде мога да ги намеря? Този вариант ме устройва напълно, като се има пред вид, че така направеното покритие ще е на гол цимент и върху него мисля да се нареди ламинат... Моля ви да ме научите - може ли да се направи такова изпълнение?! Четох в съседни теми, но никъде не прочетох за въпросните плоскости от пластмаса... :roll: Благодаря ви! :wink:

ПП - Мисля сам да се преборя с проблема, че нещо финикийските знаци... :?
tysonlkr - специалист
Всъщност какво искаш да постигнеш с тези плоскости? За топлоизолация ли искаш да ги използваш?
Незнам за такива пласмасови плоскости за които говориш :? Но така както си ги описъл ми прилича на някаква топлоизолация за под, като фибран например. Има всякакви неща на пазара.
Прочети темите за сух под и ТИ за под ще ти помогнат в избора :wink:
Дано съм помогнал поне малко :roll:
liusien - специалист
Да, това е "интимната" ми идея - да се получи нещо като топлоизолация... Сега ще прегледам и тези теми... А да питам - фибрана не беше ли сравнително мек на натиск? Защото, ако е така - след нареждането на ламината и разните мебели отгоре му - няма ли да се получи хлътване от тежестта? :?
lambov - специалист
По принцип когато се изолира под със фибран се прави задължително замазка със армираща метална мрежа отгоре, но не излиза по евтино.... :)
The_FAN - специалист
а може би твоя познат ти е говорил за гипсфазерните плоскости за сух под - Vidafloor, но те далеч не са от пластмаса.

Тема "Търся съвет..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: