2v6, да това са диаграмите. В това, което си пуснал има и част от формулите, но не всички. Калкулаторите не съм ги гледал. Ще ги проверя, когато правя следващата си инсталация с подово. Не вярвам да са грешни... Аз обаче искам да знам как са се получили резултатите, и когато някой ме попита да мога да покажа как съм ги смятал. За това си ползвам моята методика. Тя е взета от справочника на Стамов и е вкарана в ексел. Не съм я направил много добре... аз си я разбирам, но когато я дам на друг да я ползва ще му отнеме време да разбере кое от къде се взема. В калкулатора виждам, че е направено по-подредено, но не се вижда кое как се смята.
По моята методика за примера, който даваш получавам 11% от топлината да заминава на долу. От значение е какви слоеве се ползват – при мен съм задал от тръбите на долу следните слоеве: ½ от заливката на тръбите; 4 см. – ЕПС; 16 см – плоча; 1 см – замазка.
По моята методика за примера, който даваш получавам 11% от топлината да заминава на долу. От значение е какви слоеве се ползват – при мен съм задал от тръбите на долу следните слоеве: ½ от заливката на тръбите; 4 см. – ЕПС; 16 см – плоча; 1 см – замазка.