гледали сме гъби преди 18-20 г. ... технологията е малко тегава... бърка се слама с птичи тор /с конски е по-добре ама няма / и се полива... тъй 2-3 седмици. после стои туй сичкото в камера за още 14 дена като се поддържа температура мисля, че около 60 градуса беше. там узрява компоста. после се вади и се сее мицела. мицела беше в пластмасови бутилки от мин. вода пълни със зарно /ечемик май беше/- набучена пръчка като от ескимо с мицела. пълни се в чували и се слага отгоре пепел от ТЕЦ - 2-3 санта някъде... това сичкото се слага в помещения - тъмни и влажни и се поддържа 10-12 градуса температура и се полива... и след 20-тина дена почва да се бере... всеки ден... от торба се вадеха към 2-3 килограма общо мисля... ама си е гърч яко...
п.п. говоря за 1700 торби
п.п. говоря за 1700 торби